18:04 ч.

07.07.16

2 мин.

16984

1

0

Чакаме Джони Деп и Мик Джагър

от Стандарт |

Чакаме Джони Деп и Мик Джагър

Джони Деп, Мик Джагър, Бруно Марс, Род Стюарт, Слаш, Антонио Бандерас, Джъстин Тимбърлей са само част от звездите, които има вероятност да видим в София на 1 октомври. 10-часов благотворителен концерт в подкрепа на децата, жертва на войни и агресия, има амбицията да привлече у нас музикални и филмови идоли от цял свят. Фондация "Мир за теб, мир за мен" е организатор на мегасъбитието, което ще се случи на стадион "Васил Левски". Театралният режисьор и продуцент Живко Ботев, който е основният двигател на мега събитието, обяви вчера, че Ирина Бокова, генералният директор на ЮНЕСКО, е поканена да бъде патрон. Бокова вече помагала на фондацията по много начини.


Другият инициатор на гранд концерта е продуцентът и внук на известния бейзболист Джо ди Маджо - Робин ди Маджо, който е музикален директор в ООН. Робин се включил към работата по проекта преди две седмици. Работил е дълги години с Дейвид Боуи, а в ООН организира около 200 концерта.


"Това ще е историческо събитие. Българският екип е толкова ентусиазиран - вярвам, че ще успеем. Говорих с много посланици и различни мениджъри в САЩ. Всички те са наясно с важната геополитическа позиция на София, за която е време да се издигне на световно ниво след тежки икономически и политически събития", каза ди Маджо. Сред останалите потвърдили са Magic System, "Джипси Кингс", Филип Киркоров, Сергей Лазарев. В момента се преговаря с голяма разпространителска компания от Женева за излъчването на концерта на живо поне в над 10 територии.


Идеята за шоуто е вдъхновена от прочутия благотворителен концерт на Уембли от 1985 г. "Live Aid", посветен на глада в Африка, на който са събрани над 180 млн. долара. Живко Ботев се надява на същата сума, която да се събере от продажби на билети, спонсори и може би дарителски есемеси.


Проектът е толкова амбициозен, че за кратко успя да навее съмнения в успеха. За това допринесе и фактът, че във управителния съвет на фондацията е Марчело Джотолов, обвиняем е по делото "Октопод". Марчело е собственик на колекторската фирма "ИН-80", която в момента е замразена. В нея съдружник е свързаната с Алексей Петров "Лев корпорация", с когото двамата се познават от години. Пред "Стандарт" Джотолов призна, че няма какво да крие. Той твърди, че всичко по делото е невярно и скалъпено.


Събраните средства от концерта ще бъдат предоставени на Червения кръст, под надзор на ООН, ЮНЕСКО и Върховният комисариат на ООН за бежанците.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:21 · 07.07.2016
Едва ли ще стане. Бандитска история на Балканите....
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент