Цар Киро бил 95% инвалид

Цар Киро бил 95% инвалид | StandartNews.com

Асеновград. Цар Киро е 95 % инвалид, обяви адвокатът му  Даниел Ангелов. По думите му клиентът му води улегнал начин на живот заради куп заболявания – няколко инфаркта, диабет и е с 95 % степен на инвалидност. Защитникът обяви, че Киро е имал намерение да отиде в Сърбия не за да се укрие, а за да се чувства в безопасност и да спаси живота си, защото е застрашен от сегашната обстановка в страна.

Както агенция Стандарт Нюз писа, Асеновградският районен съд гледа от сутринта в петък мярката на Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Прокуратурата поиска постоянен арест. Съжалявам, че съм в залата. Не се чувствам виновен. Искам по-лека мярка, защото едва издържам. С тези думи 69-годишният Кирил Рашков се обърна към съдията по време на процеса за гледане на мярката му за неотклонение.

Рашков разказа и че авторът на  жалбата, Веселин Христев, е нахлул в дома му през март на 2010 г. с 50 коли. Тогава Рашков е направил жалба, но не е обърнато внимание. През август Христев отново е блокирал дома на Рашков със сто коли. Отново последвала жалба от страна на Рашков. На 22 септември тази година за трети път три коли отново идват в дома му, но пак никой не е обърнал внимание, посочи Кирил Рашков.

Адвокат Даниел Ангелов поиска от съда да не се уважи искането на прокуратурата, тъй като не е налице нито една от предпоставките за искане на най-тежката мярка, както и няма налице сериозни преки и косвени доказателства освен една жалба и разпит на тези, които са я подали.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай