Бяла смърт застигна бежанци в Странджа (ОБЗОР)

Бяла смърт застигна бежанци в Странджа (ОБЗОР) | StandartNews.com

Бяла смърт застигна бежанци на границата ни до Малко Търново. Момиче между 14 - 16 г. и жена на видима възраст между 30 и 40 г. са починали от измръзване тази нощ. За жертвите от студа съобщи по bTV вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Междувременно от пресцентъра на МВР разпространиха информация, че общо 19 мигранти са открити в района на местността „Бърдце" в Странджа. Сигналът за група от 19 души в района на местността Бърдце, в Странджа е подаден около 17.40 вчера от граничен наряд от ГПУ Малко Търново, който е забелязал емигрантите. Снежната покривка на мястото е достигала 50 см, а хората са били във влошено здравословно състояние и веднага са започнали спасителни действия от страна на екипите. Наложило се е дори пренасяне на ръце до пътен участък в района, откъдето да бъдат откарани в болница.

По време на спасителните действия е починало момиче на видима възраст между 14 - 16 г., а на път към болницата е починала и жена на видима възраст между 30 - 40 години.

Останалите 17 души са спасени, настанени са в болница и са под лекарско наблюдение. Предстои установяване на народността и статута им, както й начина на преминаване през границата.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай