Бургас се моли за децата си на Богородица

Бургас се моли за децата си на Богородица | StandartNews.com

Хиляди посрещнаха чудотворната икона, светинята остава в града до 15 август

Хиляди бургазлии начело със Сливенския митрополит Йоаникий посрещнаха чудотворната икона "Св. Богородица Козиница". Светинята бе транспортирана от Националния исторически музей при изключителни мерки за сигурност. Още снощи тя бе изложена за поклонение в най-новия храм на Бургас "Св. Николай Чудотворец", който се намира в комплекс "Меден рудник". Отец Емилиян, който служи в църквата, лично съпроводи реликвата от столицата до морския град. Иконата, в която са вградени мощи на четирима светци, бе поставена в стъклена витрина в центъра на храма. Поклонението започна с вечерна служба, на която стотици миряни се помолиха за изцеление пред лика на Богородица.

Тя ще остане в бургаския храм до 15 август. Цели две седмици православните християни ще имат възможността да отправят молитвите си към Пресвета Богородица и да се поклонят пред чудотворния й образ. Вярва се, че иконата на Пресвета Богородица цери от всички видове страдания и болести. Затова хиляди родители ще помолят за здравето на децата си. Църквата ще бъде отворена всеки ден от 8 до 19 часа, каза отец Емилиян. "За да бъдат чути молитвите, човек трябва да има голяма вяра и да е сигурен, че Бог и и Богородица ще му помогнат. Иконата наистина лекува, ако се помолим с истинска и чиста вяра. В иконата са вградени мощи на четирима светци - св. Дионисий, св. Пантелеймон, св. Харалампи и св. Параскева Петка Българска, които я правят още по-силна.

Появата на чудотворната икона в Бургас е свързана с инициативата за набиране на средства за довършването на храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" и храмовия комплекс. Идеята е на директора на НИМ проф. Божидар Димитров и се реализира с благословението на Негово високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай