10:30 ч.

07.10.17

2 мин.

0

0

0

БТА откри пресклуб в Тараклия

от Оля Ал-Ахмед |

БТА откри пресклуб в Тараклия

Оля Ал-Ахмед,
Наш пратеник в Молдова


БТА откри свой пресклуб в молдовския град Тараклия, където над 85 % от жителите са етнически българи. Лентата прерязаха президентът на Молдова Игор Додон, вицепрезидентът на България Илияна Йотова, кметът на Тараклия Сергей Филипов и генералният директор на агенцията Максим Минчев. „Събитието е знаменателно както за БТА, така и за многобройната българската общност в Тараклия и Молдова като цяло", заяви Минчев. Той добави, че пресклубът ще разполага със собствен кореспондент  - Ирина Богоева. „От днес към България и към целия свят започват всеки ден да текат новини за това какво се случва в Молдова ", добави Минчев. „С откриването на пресцентъра в Тараклия една мечта стана реалност ", отбеляза вицепрезидентът Илияна Йотова. И добави, че много отдавна се е говорило за това да има пресклуб в най-българската община извън границите на България. „Надявам се, че от тук ще излизат много новини, които ще станат достояние не само на българската общественост, но и на целия свят, защото БТА е една изключително авторитетна институция ", посочи Йотова.


Игуменът на Троянския манастир епископ Сионий подари на пресклуба копие на икона на Света Богордица Троеручица и евангелие. Още пет екземпляра от светото писание получи българската общност в Тараклия. След като връчи даровете дядо Сионий запя „Многае лета" и всички дружно му пригласяха. Това е вторият пресклуб на БТА извън границите на България след този в Босилеград, и общо 17-и от цялата мрежа на агенцията. Откриването му се състоя в рамките на Тринадесетата световна среща на българските медии, която БТА и АБМС организират в Молдова. Форумът се осъществява с подкрепата на "Софарма", "Хювефарма", "Дънди прешъс металс" и "Аурубис България".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент