Бранят Цацаров с обърнати знамена

Бранят Цацаров с обърнати знамена | StandartNews.com

София. Протестиращи заградиха сградата на Съдебната палата, някои от които, с обърнати като на война знамена. Бунтарите се органицираха във Фейсбук в подкрепа на главния прокурор Сотир Цацаров и неговите действия.  

Проявата е обявена като мирно шествие в подкрепа на обвинител номер едно. Хората се хванаха за ръце оградиха сградата на Темида. Началото на колоната е от предната й част и продължава към ул. „Позитано". Присъстващите развяват български знамена и държат плакати с надписи: "Европа, спиш ли?", "Цацаров – достоен прокурор", "Цацаров, продължавай, ние сме с теб", "Крайно време беше съдебната власт да прогледне" и други. Протестиращите скандират: "Всички в затвора". Сред присъстващите има и хора, дошли от страната.

Хората заявяват, че ако се наложи, биха бранили главния прокурор с автомати, но ще го подкрепят и няма да позволят нищо да му се случи, за да може прокуратурата да си свърши работата докрай. В района има засилено полицейско присъствие.

Докато хората отвън са събират, в Софийски градски съд върви делото срещу Алексей Петров, кръстено зрелищно "Октопод". Петима от свидетелите не се явиха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай