10:50 ч.

08.10.17

1 мин.

0

0

0

Божидар Димитров: НИМ е мое дете

от редактор |

Божидар Димитров: НИМ е мое дете

Вече пенсионер, Божидар Димитров гостува в Би Ти Ви, където се сбогува като директор на Националния исторически музей.


"Доволен съм, че след толкова години борба македонизмът рухна. Тази борба не е срещу Македония и срещу македонците, а срещу една обществена идеология – македонизма, измислена от Сърбия", обясни той.


По думите му македонски историци няма, защото в историята или има документ или няма, а не съществува нито един документ между VI и XIX век, в който да се споменава македонец и македонско.


Той отрече да има натиск от страна на ГЕРБ, а депутатът от БСП Стоян Мирчев ще съди за твърденията за шуробаджанащина. Причината да се оттегли е фактът, че през август се е почувствал зле, докато е инспектирал крепостите в страната. "НИМ аз го направих, той е мое дете", каза още историкът.


За работата си в Държавна сигурност историкът обясни: "Не се срамувам, публикувал съм цялото си досие в книга."


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент