Бойни викове в парка

Бойни викове в парка | StandartNews.com

Чудесно би било, ако направите така, че поне един - два пъти в седмицата да тренирате на открито. Топлите месеци са подходящи за спортуване навън, а като бонус, има голям избор за физическа активност - разходки, крос, колоездене, тенис на открито и разбира се - тренировка в парка. Хубавото на тези програми е, че работите на зелено, сетивата ви се отварят, съзнанието се отпуска и нагласата е някак различна, защото всичко наоколо ви помага да се чувствате добре. Смяната на обстановката внася разнообразие и подобрява качеството на работа. Все пак, когато сте навън, изберете някое закътано местенце, където няма навалица от хора, които да ви зяпат и разсейват. За да тренирате с концентрация е добре да сте относително изолирани. Днес Лора ще покаже модел за тренировка, в която са включени няколко заемки от бойните техники. В комбинация с упражнения за баланс, се получава програма, която ще ви помогне бързо да стегнете проблемните зони в тялото. Изпълнявайте движенията чисто, без да бързате и не се лъжете да работите с голяма тежест - трябват ви леки гири, които да спомогнат за орелефяване на мускулите.

1. Удар напред

Застанете изправени и направете малка стъпка напред с левия крак като оставите по-голяма част тежестта върху десния; ръцете са в гард позиция свити пред тялото. От тук изпълнете удар с лявата ръка напред и в същото време пренесете тежестта напред върху ляв крак, свивайки леко коляното. Върнете назад в гард и повторете в серия. Направете 3 серии по 8 удара на всяка страна.

2. Кик бек с кръстосване

От изправена позиция стъпете назад с левия крак до кръстосана стъпка и свийте леко двете колена; ръцете с гирите са свити с лакти напред и длани навътре на нивото на главата. От тук направете ритане назад с левия крак като пренесете тежестта върху десния и наведете леко тялото напред за баланс; върнете крака в кръстосана позиция с пружиниране, за да не товарите ставите и повторете отново. Общо 3 серии по 8 повторения на всеки крак.

3. Туист от полуклек

Направете широка стъпка встрани и свийте колената до полуклек; ръцете са в гард позиция пред тялото. От тук изпълнете с удар дясна ръка надолу пред тяло и лява - зад таза. Минете през център в гард и повторете удара с лява ръка пред тяло. Направете 2 серии по 10 повторения на всяка ръка.

4. Везна и клек

От изправена позиция пренесете тежестта върху десен крак и изпънете левия хоризонтално назад, навеждайки тялото напред почти по хоризонтала като везна. Дясната ръка е изпъната напред, лявата - встрани. От тук направете клек до прав ъгъл в колена с ръце напред и върнете обратно. Направете движението 8 пъти с десен опорен и повторете същото с опорен ляв крак

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай