Бойко: Не казвам, аз показвам

Той е истински православен християнин, похвали го владиката Дометиан

Бойко: Не казвам, аз показвам | StandartNews.com

Видин. Аз не говоря, аз показвам това, което правим. С тези думи премиерът Бойко Борисов представи реновираната сграда на Кръстатата казарма във Видин. След 3 години забранен достъп до нея заради пукнатини и пропадания, в едно от крилата й днес лентата бе официално прерязана. Заедно с Борисов бяха министрите Ивайло Московски, Десислава Атанасова и Вежди Рашидов.

От 30 години не е направено нищо за тази сграда, сега с 1,5 млн. лв. стана прекрасен музей, каза премиерът. Булевардът е готов, както ви обещах, обърна се към насъбралите се видинчани той. Ще стане и надлезът, чакам документите от кмета, пое нов ангажимент той за ремонта на важния за движението към Дунав мост 2 надлез "Панония".

Кръстатата казарма е обновена с 1,5 млн. лв. по проект на Министерството на културата. Негов автор е екип от реставратори, начело с архитект Виолета Комитова. Средствата са осигурени от оперативната програма "Регионално развитие".

Кръстата казарма във Видин е една уникална за Европа сграда, заяви министър Рашидов. Строена е през 1802 година от видинския владетел Осман Пазвантооглу във формата на равнораменен кръст. Сега за няколко месеца са укрепени основите на четирите крила, зазидани са появилите се пукнатини, сменени са дограмите, подовите настилки и инсталациите. Изграден е и модерен информационен център и електронна библиотека.

Дометиан обяви премиера за най-добър първенец

В областната болница за активно лечение "Света Петка" Бойко Борисов получи силни аплодисменти от персонала и жителите на близкия квартал. Владиката Дометиан, който го посрещна на входа, го благослови за добри дела и го обяви за най-добър първенец - държавник и истински православен християнин. Днес е голям ден за Видин, че има такъв гост, допълни дядото.

В болницата премиерът и министър Десислава Атанасова откриха нова медицинска техника, закупена с 1 млн. лв., отпуснати целево от здздравното заведение през последните години са вложени инвестиции от 3 млн. лв. – за модерна апаратура и за ремонтни дейности. Министър Атанасова похвали екипа, че приема добре младите лекари. Един от тях – д-р Стефанов, специализант по анастезиология и интензивно лечение й отговори, че той остава да работи за видинчани.  

Борисов и Барозу откриват Дунав мост 2 на 9 май

Премиерът успя да направи и инспекция на работата по изграждане на моста между Видин и Калафат. Той премина цялото разстояние над Дунав с автомобила си и след това поговори с главния мениджър на испанската фирма- строител на съоръжението – инж. Алберто Бергара. На 9 май идваме с Барозу да открием съоръжението, каза му той. Испанецът не възрази. На моста се работи усилено и дотогава той ще бъде готов, отговори Бергара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай