Бойко към МВР: Продайте си алуминия и си оправете тоалетните

Бойко към МВР: Продайте си алуминия и си оправете тоалетните | StandartNews.com

Ще се концентрирам на две места, свързани с административната тежест – КАТ и издаването на документи за самоличност, заяви премиерът Бойко Борисов по време на Национално съвещание на ръководството на МВР.

„За съжаление, много работа се свършва, но усещането за работата на полицията и респективно и за нас след това, е като отидеш да си извадиш след това документ. 90 тона алуминий и алуминиеви табели седят и заемат помещения. Между МВР и всички останали дирекции не може да се продадат. В същото време министъра всеки ден идва и казва: „Дай ми пари". 90 тона алуминий стои, продайте и си ремонтирайте сградата, сложете си тоалетни, направете си електронна връзка. Оказа се, че в МВР има 700 души изчислителен център. От къде на къде държавното електронно обслужване се занимава сега да прави връзката помежду ви – с прокурора, с останалите дирекции?", запита Борисов.

По думите му в друга дирекция 1300 души управляват собствеността. „Всеки министър, който дойде при вас, така го облъчвате мигновено, така затъва, че почва и казва, че са необходими тези хора. Лична карта с акт за раждане. Що вие тоя акт за раждане? За какво ви трябва?", запита той.

„Ако е казал Господ, догодина ще започнем да мислим за армията. 700 души в електронно-изчислителен център, какво толкова изчисляват? Те трябва да направят такъв софтуер, че навсякъде всичко да бъде закачено с копченца, има облаци, ние искаме електронен подпис и печат. За границата, засега е добре, така че да се стегнем и да покажем на гражданите, че ценим времето им. Те ще ви обичат повече. Сега те започват да псуват от гишето и стигат до мен. Казал съм и министрите да стоят на опашка. Не може да сме бездушни, като дойде човекът, стоял часове на опашка. Ние не ходим на опашка, което е грешно. Затова всеки ще си задели време да седи на опашка и да чуе хората какво мислят за него", коментира премиерът.

Той посочи, че се отнася с уважение към синдикатите на МВР и се обърна към вътрешния министър Валентин Радев да ги покани следобед. „Парите на момчетата незабавно за униформи. Тук имат основание. Забързайте поръчките законно и прозрачно. Всичко съм направил", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай