Боровец за пети път организира Народен събор "Магията на РИЛА планина"

Боровец за пети път организира Народен събор "Магията на РИЛА планина" | StandartNews.com

Курортът Боровец за пети път ще бъде домакин на Народен събор "Магията на РИЛА планина". Той ще се проведе от от 30 юни до 02 август. До момента има записани над 650 участници. Програмата включва надсвирване, надиграване и надпяване. Организатори на събора са Съюз на хотелиерите и собствениците в к.к. Боровец, община Самоков и пътуващо читалище "Бащино огнище".

Програма включва:

30.06.2017 - творби на майсторите занаятчии, художници, приложници и творци.; изпълненията на певците участващи в надпяването започващо след 12 часа. Старт с черешовото топче ще дадат клубът на любителите на историческо оръжие "Чакър войвода. Вечерта ще има подгряваща вечеринка с голям огън, гайди, тъпани и народни изпълнители. Нестинарите ще ни преведат през магията на танца им под звуците на гайдите.

На 01.07.2017 ще се проведе конкурсна част за автентични хора, разработени танци и балкански танци.
По обяд - вкусни пърленки с балканско масълце и Рилски билки, които ще изпече Ангел Ангелов на Юнашките скари.
По обяд ще бъде и конкурса за "Магична питка" сътворени от сръчните ръце на участниците в събора. Ще ни разкажат как и за какъв случай се замесват, а гладно жури ще оцени подобаващо творбите.  Юнаците ще могат да премерят сили в хайдушки игри с награди. През целия ден ще има уроци по гайда за начинаещи и напреднали. Децата могат да участват в играта " Познавам ли моята България". Отново вечерта ще се забавляваме с изпълненията на Пепи Христозова и оркестър "Стоки бенд". Вечерния концерт е подарък за всички участници и гости на курорт Боровец.

На 02.07.2017 празненаствата продължават с музикалната програма на сцената, а до нея ще се приготвя вкусна курбан чорба за участвалите активно във вечерно-нощното надиграване. Ранобудните са поканени да се потопят в "Магията на РИЛА планина", като се изкачат с лифта до връх Ястребец, хижа Мусала, а за по запалените до Балканския първенец връх Мусала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай