Борисов с рамо за рекорд на "Гинес"

Борисов с рамо за рекорд на "Гинес" | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов подкрепи почитателите на "Форд" в България, които ще се опитат да поставят световен рекорд на "Гинес" за най-дълъг парад от автомобили "Форд".

Министър-председателят се появи на новооткритата северна скоростна тангента на Околовръстния път в София с вход от бул. "Ботевградско шосе".

Колите потеглят към 11,30 ч., а досега са се записали над 1500 шофьори. Те ще бъдат приветствани от Мартина Стронг, зам.-посланик в посолството на САЩ в София, и Филип Пфое, собственик на "Мото-Пфое". Рекордът ще падне, ако поне 1000 автомобила преминат 3,2 км в колона. Сегашното постижение от 829 коли бе поставено през 2014 г. в Северна Америка.

"Радвам се, че съоръженията, които строим и които остават в полза на хората, намират най-различни приложения, за които не сме се и замисляли, че могат да бъдат осъществявани. Затова днес посетих наскоро откритата Северната скоростна тангента в София, където бе направен опит за счупване на един от рекордите на Гинес за най-дълъг парад от автомобили, които да преминат 3,2 км в колона", заяви по-късно премиерът.

И допълни: "Ние продължаваме да работим, за да може в цялата страна да се създават нови и нови възможности за подобряване на живота на хората".

"Видно е, че градовете станаха в пъти, пъти по-чисти. Само преди няколко години боклукът, който събираха софиянци, отиваше в деретата. А сега имаме най-хубавия завод за боклук в Европа. По същия начин тук беше едно голо поле и ако искаха да направят рекорд на Гинес, нямаше да има къде да го направят. А сега има направена Северна тангента, която дава тази възможност", каза още премиерът.

Повече за събитието прочетете ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай