11:00 ч.

04.06.16

2 мин.

4079

2

0

Борисов с рамо за рекорд на "Гинес"

от редактор Диана Зайкова | редактирана в 12:57 на 04.06.16 |

Борисов с рамо за рекорд на "Гинес"

Премиерът Бойко Борисов подкрепи почитателите на "Форд" в България, които ще се опитат да поставят световен рекорд на "Гинес" за най-дълъг парад от автомобили "Форд".


Министър-председателят се появи на новооткритата северна скоростна тангента на Околовръстния път в София с вход от бул. "Ботевградско шосе".


Колите потеглят към 11,30 ч., а досега са се записали над 1500 шофьори. Те ще бъдат приветствани от Мартина Стронг, зам.-посланик в посолството на САЩ в София, и Филип Пфое, собственик на "Мото-Пфое". Рекордът ще падне, ако поне 1000 автомобила преминат 3,2 км в колона. Сегашното постижение от 829 коли бе поставено през 2014 г. в Северна Америка.


"Радвам се, че съоръженията, които строим и които остават в полза на хората, намират най-различни приложения, за които не сме се и замисляли, че могат да бъдат осъществявани. Затова днес посетих наскоро откритата Северната скоростна тангента в София, където бе направен опит за счупване на един от рекордите на Гинес за най-дълъг парад от автомобили, които да преминат 3,2 км в колона", заяви по-късно премиерът.


И допълни: "Ние продължаваме да работим, за да може в цялата страна да се създават нови и нови възможности за подобряване на живота на хората".


"Видно е, че градовете станаха в пъти, пъти по-чисти. Само преди няколко години боклукът, който събираха софиянци, отиваше в деретата. А сега имаме най-хубавия завод за боклук в Европа. По същия начин тук беше едно голо поле и ако искаха да направят рекорд на Гинес, нямаше да има къде да го направят. А сега има направена Северна тангента, която дава тази възможност", каза още премиерът.


Повече за събитието прочетете ТУК.Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:14 · 04.06.2016
А Аз се чудех защо северната тангента е затворена! Реших да изляза на магистралата по пътя за Чепинци. Службашите на "вожда" типично по селяндурски не бяха сложили никаа указателна табелка, че пътят е затворен. Наложи се да мина по "Европейският" околовръстен път за който съм платил винетка от 97 ЛЕВА!
Потребител · 12:10 · 04.06.2016
80 000 БЪЛГАРИ ПО- МАЛКО ВСЯКА ГОДИНА. МЛАДИТЕ БЯГАТ А СТАРИТЕ МИЗЕРСТВАТ. ТОЗИ НАИСТИНА ЗАСЛУЖАВА НАГРАДА .АМА НЕ ОТ ГИНЕС АМИ ОТ СОРОС.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент