Борисов: Близо 100 млн. са дошли в Луковит

Борисов: Близо 100 млн. са дошли в Луковит | StandartNews.com

Днес в Община Луковит премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева откри пречиствателна станция за отпадни води.

"За по-малко от две години общината изпълни най-амбициозния си проект за подобряване на водния сектор в града. Той е за близо 33,9 милиона лева, осигурени от оперативна програма "Околна среда". Изпълнени са общо 25 014 линейни метра канализационна мрежа, рехабилитирани са 16 646 метра водопроводна мрежа. Извършено е изцяло и частично асфалтиране на 34 улици. Новият обект е с капацитет 10 500 еквивалент жители. Пречистените отпадъчни води ще се заустват в река Златна Панега. По време на строително-ремонтните дейности са създадени 132 нови работни места и 11 постоянни за обслужване на ПСОВ. Разгледах и обновения градски площад. След два месеца и депото за битови отпадъци ще е готово", обясни той.

"Близо 100 млн. са дошли в Луковит. Използвам случая лично да благодаря на хората, защото държавата много помага на църквите и манастирите, но те си събраха пари и си направиха църква. Сигурен съм, че все по-добри проекти ще има за Луковит", коментира още премиерът Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай