Борим се с конфликти

Борим се с конфликти | StandartNews.com

Астрологична прогноза за периода от 15 до 21 октомври 2016 година

Обемът на настоящия текст ще набъбне застрашително, ако споменавам наред и разтълкувам всички актуални планетни аспекти.

Седмицата ми дава повод да заговоря за взаимовръзки, на които или много рядко, или почти не обръщаме внимание. Интересни са последствията от сдружаването им с останалите планети, но не е маловажно и да проследим каква сила придобиват те самите. Поради това разглеждам транзитите на Луната и Меркурий като участващи в конфигурирането на планетарния релеф.

Първото, което се набива на очи, е съсредоточаване на планетни аспекти около датите 15/16 октомври и 20 октомври.
Всички обществени планети, започвайки с Юпитер и завършвайки с Плутон, наред с Луната, Меркурий, Марс, участват в създаването на въздействия със специфичен характер. Под това определение трябва да разбираме следното: появяват се затрудняващи или объркващи ни ситуации. Ще си позволя да ги илюстрирам с поговорката: мислим едно - излиза друго.
На 15 и на 16 октомври планетата Юпитер, която е не само голяма по обем, сключва поредица от аспекти с Меркурий, с Марс и Уран, и с Плутон. Резултатът не закъснява. Той е взрив, който плаши, че ще избухва в ръцете ни. Обстановката и атмосферата наоколо имат взривоопасен характер. Конфликтните ситуации са навсякъде. Има ги у дома, на работното място, на обществените места. Как ще ги преодолеем и до колко те ще ни засегнат, ще вгорчат ли живота ни, зависи от способността ни да се владеем.

Тя ще спаси взаимоотношенията и съюзите от разпад.

Експанзията, за която настоява планетната връзка Юпитер/Уран, завладява обществения климат. Двете планети се противопоставят една на друга и заедно с това застрашават статуквото и комформизма, докато те се съпротивляват на идеите за реорганизация.

Овен

Позволете си кратък отдих

Бъдете себе си. Подражанието не ви отива. Не ви прави чест безпринципното противопоставяне на думата на другите. Особено, ако го правите, за да се чуе вашата или, за да докажете, че сте прави. Настоящата седмица не е подходяща за сериозна, задълбочена работа. Ако имате възможност да се откъснете от работния процес, позволете си ден-два отдих. Така ще се отдръпнете от мястото, на което амбициите ви клокочат. Те се готвят да залеят всичко, което се изпречи на пътя ви. Всъщност редно е да осмислите факта, че съдбата ви предлага много повече: да осмислите какви сте и какво най-добре можете. Предлага ви се да промените себе си и обстоятелствата. Не пропускайте този шанс. Обмислете стратегията си насаме, в усамотение и хванете кормилото на живота си. Юпитер/Уран ви вдъхновяват и с идеи за бъдещето, което все още е имагинерно.

Телец

Трудно владеете страстите

Трудно ще ви е да се владеете и да усмирявате страстите си. Специалните ви дни от тази седмица са 18 и 19 октомври, когато Луната и Марс предоставят неограничени сили на вашето рождено Слънце в Телец. Научили ли сте си уроците? Ще ви ориентирам за посока, в която непременно трябва да покажете зрялост. Днес повече от всякога се налага да разполагате с познания и с разнопосочни умения, за да си изработите вярно поведение и стратегия. Нямате време да ги нищите. Трябва вече да сте го сторили, тъй като имате нужда единствено от бърза реакция. От нея ще се нуждаете най-вече на работното място. Докато от енергията на емоциите, ще се нуждаете в личните отношения. Само не изпускайте нервите си. Възможно е, водени от желанието да докажете колко силни са чувствата ви, да се окажете в неприятна ситуация, разголваща душата. Някои ще узнаят колко силно ги ревнувате.

Близнаци

Не споделяйте намеренията си

Грижата ви е да опазите своя личен свят от любопитни погледи. Имате какво да преживявате, когато сте насаме със себе си. Направете така, че околните да разбират възможно най-малко за намеренията ви. Причините са много, но като че ли се набива на очи невъзможността да сте там, където искате и с онези, с които искате. Трябва ви малко търпение. Подхванете нещата деликатно. Към 15 октомври, когато действат силни, дисхармонични планетни въздействие като опозиция Юпитер/Уран е неподходящо да демонстрирате непукизъм. Как да ви обясня, че не сте по-силни от обстоятелствата и от съюзилото се множество. Кръстопътят в личния живот, в известна степен, е предопределен от поведението на човека до вас. Неговото държание изразява способността му да оценява бързо и точно обстоятелствата и може да наклони везните към задълбочаване на връзката или обратно. Възможно е, ако вашите очаквания са прекалено високи, да останете разочаровани.

Рак

Мислете за днес и сега

Развълнувани сте. При вас всичко се върти около темата "любов". Умело я пречупвате през очакванията си. Бързам да поясня, че средата на октомври е изключително неподходящ момент за упование в надежди. Днес или знаете какво искате и как да го постигнете, или трябва да се оттеглите. Може би сте прочели въведението, където става ясно, че вибрациите на планетата Марс нахълтват в делника и превръщат обичайните неща, ситуациите с делничен привкус и битовите отношения в ледена пързалка. На всяка стъпка може да паднете или да се отплеснете в нежелана посока. Моля, нека вашето внимание да е приковано към онова, което се случва днес и сега. Оставете плановете за бъдещето да отлежават. Ако ви предстои да направите крачка към задълбочаване на отношения /лични или професионални/, очаквайте разплитането на възелчета и проблеми.

Лъв

Взимате важно решение

Предлага ви се възможност да си поемете въздух. Към 18 октомври ще ви се отдаде да поставите точка или да вземете важно решение по теми, които ви вълнуват от доста време. Надявам се след това да се почувствате сигурни в преценките, което директно означава да сте по-спокойни. Предлагам на 14 и на 15 октомври да се отворите към другите, да сте готови за разговори и общуване с хората, които чувствате близки. По този начин ще реализирате две свои потребности - от споделяне и от зареждане с енергия през контактите. Не изпускам от поглед възможността, подработена от наличието на няколко аспекта на планетата Юпитер, да се отворят и теми, които засягат семейството ви. Ще се вълнувате от фамилните връзки, ще се грижите за възпитанието на децата, за бъдещето на своето потомство.

Дева

Обърнете внимание на семейството

Не изпускате от поглед целите си. Работният процес и изявата ви на работното са в сърцевината им. В същото време, планетните връзки ви подкрепят индиректно, докато отправят енергията ви в друга посока. В силите на Юпитер, както и Меркурий, Марс, Уран е настоятелно да изискват темата за семейството и семейно-партньорските отношения активно да присъства в делника ви. На вас се пада да решите как да уплътните отношенията си с хората, на които държите или на които ще можете да разчитате. Възможно е да използвате за целта предложилата се възможност за съвместно пътуване. Не се опитвам да ограничавам инициативността ви. Искам да ви подскажа, че към 15 октомври обстоятелствата подкрепят всяко ваше намерение, целящо да задълбочи отношенията в личния живот и че биха ви създали допълнителни затруднения, ако неглижирате тези връзки.

Везни

Започвате интересна инициатива

Няма как да заобиколя напомнянето, че този октомври е труден месец. Така го усещате, а и това е истината. Не ви достигат сили и енергия за нещата, които ви лежат на сърце. Обстоятелствата ви мятат от една към друга задача без да ви позволяват да ги завършите, както следва. Упреквате се, че пръскате енергията си за маловажни дела и за нестойностни контакти, но от това не следват конкретни действия. Все си казвате, че трябва да имате цялостна визия и далечни цели, но някак-си не събирате сили да ги обявите пред близките си. И все пак, в характера на седмицата се съдържа нещо важно и ценно. След 19 октомври ще ви се даде възможност да започнете интересна дейност, инициатива. Този момент не трябва да се проспива. Още след 15 октомври обърнете мислите си в тази посока.

Скорпион

Дайте път на чуждото мнение

Отдръпнете се, дайте път на чуждото мнение. Възможно е точно сега и с тези си действия да постигнете повече, отколкото със заинатяване. Още по-опасно ще стане, ако се държите агресивно и твърдо отстоявате своето. Позицията ви може и да е правилна, а каузата ви правдива, но към настоящия момент никой не се интересува от това. Днес, когато цялата атмосфера ври, маслото, което ще налеете в огъня, може да взриви онова, което вече сте постигнали. На преден план излиза необходимостта от дозирани емоции и спокоен тон в общуването. Планетните аспекти изискват да работите в сътрудничество. Изброих във въведението кохорта от планети и техни конфигурации, които имат отношение към вашето рождено Слънце и ви даряват с енергия за действие. Използвайте я с разум и доказвайте ежедневно, че не сте се отказали от вече декларираните позиции и намерения.

Стрелец

Балансирайте поведението си

Вие се чувствате по-силни от вчера. И така ще е с всеки изминат ден от периода. Това не отменя затрудненията и напрежението, които могат да внесат в делника ви интриги и разногласия, продиктувани от засегнати интереси. Меркурий и Марс не са в добра комбинация, което идва да подскаже, че може да останете с напразните си надежди, ако не проявите разум да се оттеглите от споровете, преди да е станало напечено. Днес не е подходящо да казвате открито какво мислите, а да оглеждате ситуациите и да претегляте какво се е променило и какво вие трябва да промените в поведението си. Сигурно ще ми се ядосате, че ви подтиквам към комформизъм. Мисля си, че е по-добре да не ставате безцелна жертва, когато никой няма да разбере проявения героизъм. Между 14 и 17 октомври се доверете на провереното в практиката на живота балансирано поведение, за да сте сигурни, че няма да се връщате към периода с неприятни чувства.

Козирог

Изплува стар проблем

Съсредоточете се. Към всяко действие, дори онова, което свързвате с извършването на обичайните, делничните задачи, трябва да се подхожда със старание за максимална точност и изчерпателност. Проверявайте всичко до последната подробност, преговаряйте онова, което искате да кажете по време на срещите си. Не можете да си позволите да оставите друг да довършва начинанията ви. А и няма как да се доверите на неговото мнение, тъй като е напълно възможно техният старт да е белязана с недоразумения. Връзката Меркурий/Марс не ви позволя да се изявите в обществените си задължения по начина, който желаете. Явно, ще си говорите със заобикалящите на различни езици. На 17 октомври е възможно от миналото ви да изплува личност, проблем, въпрос. Ако става дума за любов и чувства, не бъдете толкова категорични, че страницата е затворена.

Водолей

Очакват ви хубави изненади

Пригответе се за изненади без видимо да проявявате нетърпение или отегчение. Наясно съм, че сте майстори в правенето на драма от нищото, когато сте в лошо настроение. Моментът не е подходящ за игрички с чувствата и нетърпението на околните. Говоря не само за сферата на професионално-служебните дела и контакти. Конфигурации Меркурий/Юпитер и Марс/Юпитер / поставят в центъра на вниманието всички взаимоотношения. Може би ще ви стане по-ясно защо акцентирам върху поведението ви след като чуете, че сте склонни да приемате нещата лично и честолюбиво. Сега любовта не е за вас имагинерно понятие, а цел. Вие искате тя да присъства в живота ви, но се боите да го признаете. Ако все още ви е рано да се обвързвате или сте вече житейски свързани с партньора, най-вероятно, през следващите дни ще обсъждате отношенията между близки хора. Изразете готовност да участвате в подготовката и не само в нея, на семейни тържества, които предшестват даването на клетви за вярност.

Риби

Откажете задачите, които могат да почакат

Вие сте самоуверени. Не се случва често така отчетливо да си давате сметка за собствените възможности и да го показвате без колебание. Експлоатирайте подадената ви възможност да сте самостоятелни в действия, намерения, решения. Но без да се нагърбвате с отговорности и тежести, които не са ви по силите. Разбирам терзанията ви. Енергията на Марс/Юпитер не ви позволява да кажете: стига, достатъчно. Иска ви се още и повече. Надявам се бързо-бързо да си давате сметка, че ще ви е трудно да балансирате на всички фронтове. И ви напомням, че звездните параметри изискват да работите в синхрон с другите. Предлагам ви, в тази връзка, да откажете задачите, които търпят отлагане. Заострете вниманието си към онези ситуации, в които вие не водите сами процесите. Най-трудно ще ви е да постигнете спокойствие и съсредоточеност през дните от 14 до 17 октомври, когато ще ви се иска хем да се похвалите с постиженията си, хем да подхванете нещо ново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай