Бомба самоделка избухна в училището в Сунгурларе (ОБЗОР)

Бомба самоделка избухна в училището в Сунгурларе (ОБЗОР) | StandartNews.com

Самоделна бомба избухна в понеделник сутринта в СОУ "Христо Ботев" в Сунгурларе. Инцидентът е станал в около 4 часа призори, когато школото е било празно. При взрива няма жертви и пострадали, но са нанесени материални щети по фасадата на сградата. Атентаторите са метнали самоделката по стената над входната врата, където е разположен кабинетът на директора Николай Русев. От взривната вълна са изпотрошени прозорците на дирекцията и врата към терасата, а дограмата е разбита.

"Сутринта всички съседи се събудихме от силен гръм, наистина сякаш бомба се взриви. Стреснахме се, но после решихме, че сигурно деца са взривили пиратка. Чак на обяд разбрахме, че са хвърлили бомба в училището", разказаха съседи от близката улица.

Сигналът за взрива е бил подаден чак в 8.30 от охраната на школото. Хлапашки лудории или зловещо предупреждение към директора Русев са двете основни версии, по които работят разследващите. От около месец в Сунгурларе е плъзнала новината, че той ще ще кандидатира за кмет на местните избори. Самият директор призна говори уклончиво по темата, но признава, че има голяма вероятност на есен да се бори за кметския пост в Сунгурларе. Той обаче отказва да съобщи коя партия стои зад него и твърди, че е безпартиен.

"Все още не можем да кажем какъв е видът на взривното устройство. Иззети са веществени доказателства, които ще бъдат изпратени за лабораторен анализ", лаконично коментираха от полицията.

Директорът на школото е получавал серия от анонимни заплахи по телефона, за които е информирал полицията, твърди самият той. Заканите започнали в началото на годината, но до момента извършителите не са разкрити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай