Блокада за тирове на ГКПП – Илинден – Ексохи

Блокада за тирове на ГКПП – Илинден – Ексохи | StandartNews.com

Гръцките фермери вдигнаха блокадата на ГКПП – Кулата – Промахон, но не пуснаха тировете през ГКПП – Илинден – Ексохи. На граничния пункт край Гоце Делчев протестиращите пропускат само леки коли и автобуси. Колоната от над 100 тежкотоварни камиона обаче не е помръднала. Блокадата за тях остава.

„Във вторник вечерта получихме уверение с транспортния министър Ивайло Московски, че ще пуснат всички тирове и на двата гранични пункта. Но това не се случи на ГКПП – Илинден. Продължаваме да преговаряме. Надявам се, че по-късно през деня ще има резултат. Съветвам шофьорите да изберат маршрута през ГКПП – Кулата, където засега гръцките фермери удържат на думата си", заяви тази сутрин областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Припомняме, че вчера вечерта транспортният министър Ивайло Московски пристигна малко след 20,00 часа при бунтовниците - тираджии, за да се включи в преговорите на Кулата. И след час и половина преговори от двете страни на границата успя да вдигне блокадата на браздата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай