Благотворителният спектакъл "Българската Коледа" започва в 20 часа

Благотворителният спектакъл "Българската Коледа" започва в 20 часа | StandartNews.com

София. Тази вечер от 20 ч. в Народния театър "Иван Вазов" ще се проведе благотворителният спектакъл "Българската Коледа". Концертът ще се излъчва пряко по Българското национално радио и Българската национална телевизия. Изявени певци, спортисти, актьори, журналисти ще подкрепят каузата под мотото "Ние сме заедно", припомня БНР.

Сред изпълнителите, които ще подкрепят децата с вродени заболявания са Валя Балканска, Графа, Поли Генова, детската вокална група "Бонбон", хор "Космически гласове", Михаела Филева, Д2, Орлин Павлов, трио "Сопрано", Жана Бергендорф, Веселин Маринов, малките таланти Крисия, Хасан и Ибрахим.
Тази година кампанията е посветена на децата с вродени заболявания. Целта е те да бъдат подпомогнати със специализирана диагностика, генетични изследвания, медикаментозно лечение, рехабилитация.

Дарина Владова от екипа на "Българската Коледа". в президентството сподели:

Част от вродените заболявания водят до застрашаващи живота усложнения и при липса на ненавременна диагностика и лечение се стига до тежки увреждания и инвалидизация за цял живот. Това е едно от основанията да се спрем на тази тема. Всяка година в България се раждат около 3 000-3 500 деца с различни заболявания.

Българите доказват, независимо от трудностите, които имат, че могат да са съпричастни и могат да даряват на нуждаещите се. И го правят! Защото няма по-благородна кауза от тази да помогнем на дете да се пребори с болестта и да заживее щастливо.

Като застъпници на "Българската Коледа" на сцената ще излязат журналисти от трите национални телевизии, БНТ, БТВ и „Нова телевизия", спортистите Армен Назарян, Стела Енева, Петър Стойчев, Симона Пейчева. Актьорите Любо Нейков, Елена Петрова, Владимир Пенев, Силвия Лулчева ще са сред застъпниците, които ще призоват за съпричастност към съдбата на децата в беда. По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, получили помощ от "Българската Коледа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай