Благотворителен базар дава рамо на болния Митко

Благотворителен базар дава рамо на болния Митко | StandartNews.com

Стара Загора. Благотворителен базар под надслов „Ненужното е нужно" ще се проведе идната неделя във фоайето на Старозагорската община. Това съобщиха инициаторите, сред които са още и фейсбук-групата „Ненужното е нужно". Инициативата е част от кампанията „Месец на Митко", посветена на набирането на средства за лечението на 9-годишното старозагорче.

Срещу минимална такса от 5 лв в базара могат да се включат всички желаещи да обменят ненужни за тях вещи, които биха се оказали полезни за други. Събраната сума от таксата ще бъде дарена за лечението на Митко. Той има проблеми със зрението от няколко години. Без корекция с очила момчето вижда едва 5 %, а с очила - 20 %. След проведени няколко курса на стимулация на очния нерв в руска клиника настъпва временно подобрение. При поредния контролен преглед през месец юни обаче лекарите установяват, че има рязко спадане на зрението поради образувание-глиом, което притиска оптични нерви в главата.

Съществува риск Митко да изгуби изцяло зрението си, ако не се подложи на скъпоструващо лечение в Израел, посочват инициаторите и призовават повече хора да станат част от тази хуманна проява в името на една детска усмивка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай