Благотворителен бал за деца с увреждания в община Сатовча

Благотворителен бал за деца с увреждания в община Сатовча | StandartNews.com

Община Сатовча организира за осма поредна година благотворителен бал в подкрепа на сираци и деца с увреждания до 16-годишна възраст. Събитието ще се проведе на 22 декември в заведение в село Слащен.

„Всяка година проявата, която отваря сърцата на местните хора, е в различно населено място. По време на бала ще има търг с наддаване за различни предмети и сувенири, които са изработени от сръчните ръце на деца и възрастни. През 2015 г. и 2016 г. набраните средства бяха над 40 000 лева, сега се надяваме да съберем повече средства за нуждаещите се", споделиха от ръководството на общината.

Служители на кметствата, бизнесмени, учители, социални работници, местни хора и гости граждани ще се включат в благородното дело. В зависимост от събраната сума парите ще се разпределят на децата и младежите, които са сираци или с увреждания. Най-напред ще се осигурят средства за тези сираци, на които им предстои абитуриентски бал догодина. Целта е да им се помогне финансово за закупуване на облекло за паметната за тях вечер. На бала ще се разиграят на търг дърворезби, картини от камък, пясък и акварел, старинни вещи. Ще се купуват и интересни артикули и сувенири. Деца вече са измайсторили елха от бонбони, която са оставили в кметството в Сатовча.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай