Благоевград с договори за финансиране на 142 блока

Благоевград с договори за финансиране на 142 блока | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов заедно с регионалния министър Лиляна Павлова, областния управител Бисер Михайлов, кмета на Благоевград Атанас Камбитов и живущи в района откри един от 15-те готови блокове по двете програми за саниране - европейската и националната.

"След като даден блок бива рехабилитиран по програмите за саниране, които в момента са достъпни за голяма част от населението в България, със сигурност ежемесечните сметки на домакинствата намаляват значително, животът на апартаментите се удължава, стойността им се увеличава и цялостният облик на кварталите се подобрява. Гарантирам, че по никакъв начин нито ще вдигаме данъците на тези апартаменти, нито ще ги отнемем от хората", написа Борисов на страницата си във Facebook.

"От общо 13 сгради в строителство в момента в град Благоевград 4 са въведени в експлоатация, 6 са с приключило строителство, но не са въведени в експлоатация и 3 са в процес на строителство. В град Благоевград до днес са сключени договори за финансиране на 142 блока, а в 130 текат дейности. 90% от панелните блокове на града са включени в програмата. В област Благоевград са регистрирани 265 Сдружения на собствениците, подадени са 177 заявления за интерес и финансова помощ, от които 164 са одобрени. Сключени са 148 договора между община и сдружения, които са подадени за финансиране към Българската банка за развитие. 142 са сключените договори за финансиране с банката. Стартирали са дейности в 164 жилищни блока, като 22 са в Гоце Делчев. По програма „Енергийна ефективност на българските домове" в област Благоевград са санирани 10 жилищни блока, от общо 13 одобрени", посочи още премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай