Битов скандал предизвикал екшъна в Бузовград

Битов скандал предизвикал екшъна в Бузовград  | StandartNews.com

Казанлък. „Става въпрос за битов скандал, възникнал в ранните часове на денонощието, по-точно скарване между съседи, при което един от присъстващите на скарването е извадил оръжие и е стрелял във въздуха, за да ги сплаши. Мъжът, стрелял във въздуха, е задържан. Пострадали при инцидента няма". Това зави кметът на село Бузовград- Михаил Янушев.

Янушев опроверга информацията, че мъжът, предизвикал ситуацията в селото, е психично болен.

От оръжейния завод в Казанлък отрекоха Ибрям Караасан да е работил като оръжейник във фирмата. В нея той е бил само общ работник. Ибрям не се е и пенсионирал в оръжейния завод, напуснал го е преди около 20 години, допълват от дружеството.

Близо 5 часа са продължили опитите на полицаи и съседи за разговори с барикадиралия се мъж. Различни са версиите за това как Ибрям Илми е напуснал дома си. Според една от тях съсед го е „примамил" да пият кафе, според други информации мъжът е размислил след дълъг разговор с полицията и сам е излязъл, пише "Дарик".

По първоначална информация Ибрям се спречкал със съседи, с които от години е имал вражда. Последвало е сбиване, след което мъжът е бил подгонен до дома му на ул. „Радецки", където той се барикадирал и започнал да стреля.

След изстрелите негови съседи се обадили на тел. 112. Полицейски екип е пристигнала веднага на място и отцепил района. Барикадиралият се мъж обаче отказал категорично да се предаде.

Според някои източници полицията използвала като парламентьор негов съсед, който влязъл да пие кафе с Ибряма. Докато двамата си приказвали полицаите успели да проникнат в къщата и да арестува Ибрям. Шефът на старозагорската областна дирекция на МВР комисар Иван Чолаков отказа да коментира детайли от операцията.

Той обаче беше категоричен, че в нито един момент не е имало пряка опасност за живота на полицаи, у съседи или децата от съседната социален дом.

В дома на Ибрям е била открита и иззета незаконна самоделна пушка. Както стана известно, той е работил и се пенсионирал в казанлъшката оръжейна „Арсенал" и явно е бил на „ти" с оръжията и самоделните пушкала.

По случая е била уведомена е прокуратурата, образувано е и досъдебно производство а, изясняването на обстоятелствата продължава, допълват от полицията.

Според местните хора той бил кротък и незлболив човек и те са изненадани от среднощната свада. Карахасан бил разведен, живеел сам в Бузовград. Имал син и дъщеря, който живеели в Турция.

Има нанесени материални щети по паркиран в близост автомобил. 

Тази нощ полицията арестува мъж, който е произвел няколко изстрела и след това се е барикадирал в дома си. Жилището на стрелеца се намира на метри от Дома за медико социални грижи „Мария Луиза", в който са настанени над 70 деца с увреждания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай