Безплатна автобусна линия за велосипедисти и тази година тръгва към Витоша

Безплатна автобусна линия за велосипедисти  и тази година тръгва към Витоша | StandartNews.com

Без­плат­на­та ав­то­бус­на ли­ния за ве­ло­си­пе­дис­ти, стар­ти­ра­на от Лидл Бъл­га­рия през ми­на­ла­та го­ди­на, тръг­ва от­но­во към по­ли­те на Ви­то­ша. Стар­тът е пла­ни­ран за 4 юли /съ­бо­та/. Пред­вид ви­со­кия ин­те­рес към ве­ло­ав­то­бу­са, за­я­вен в пър­во­то ля­то на зе­ле­ния мар­шрут през 2014 г., та­зи го­ди­на ком­па­ни­я­та фи­нан­си­ра и вто­ри мар­шрут - от НСА (спир­ка Сту­ден­тски град - Ко­ле­ло­то на ав­то­бу­си 280, 94, 294) до с. Бис­три­ца. Ста­ри­ят мар­шрут - от КС "Хла­дил­ни­ка" през "Бай Кръс­тьо" до хи­жа Але­ко се за­паз­ва.

С но­вия мар­шрут Лидл Бъл­га­рия да­ва въз­мож­ност на лю­би­те­ли­те на ко­ло­ез­де­не­то да пол­зват по­пу­ляр­ни ве­ло­мар­шру­ти и в се­ве­ро­из­точ­на­та част на Ви­то­ша, ко­и­то са под­хо­дя­щи за по-не­о­пит­ни и на­чи­на­е­щи ве­ло­си­пе­дис­ти, как­то и за се­мейс­тва с де­ца. Две­те ве­ло­ли­нии ще се дви­жат в пе­ри­о­да 4 юли - 27 сеп­тем­ври 2015 г., тръг­ва­щи в 8:20 ч и 10:30 ч. от на­чал­ни­те спир­ки. Ве­ло­ав­то­бу­си­те са ед­но­по­соч­ни и са пред­наз­на­че­ни са­мо за хо­ра с ве­ло­си­пе­ди до за­пъл­ва­не ка­па­ци­те­та на пре­воз­ни­те сред­ства. Как­то и през ми­на­ла­та го­ди­на, ве­ло­ав­то­бу­си­те ще се дви­жат са­мо през уи­кен­ди­те и през праз­нич­ни­те дни.

В съ­бо­та, за пе­та по­ред­на го­ди­на стар­ти­ра и Зе­ле­на ли­ния "Ви­то­ша" за пе­ше­ход­ци. Тя да­ва въз­мож­ност на всич­ки лю­би­те­ли на раз­ход­ки­те сред при­ро­да­та да се прид­виж­ват лес­но и удоб­но до Ден­дра­ри­у­ма и Злат­ни­те мос­то­ве. През из­ми­на­ли­те че­ти­ри го­ди­ни над 30 000 со­фи­ян­ци и гос­ти на гра­да са из­пол­зва­ли без­плат­ния пре­воз, за да се от­да­дат на по­чив­ка сред сен­ки­те на Ви­то­ша.

За раз­ли­ка от ве­ло­ав­то­бу­си­те при Зе­ле­на ли­ния "Ви­то­ша" ав­то­бу­си­те ще се дви­жат дву­по­соч­но. Та­зи го­ди­на те ще тръг­ват съ­от­вет­но в 8:00 ч. и 9:00 ч. от ста­ди­он "Ва­сил Лев­ски" и в об­рат­на­та по­со­ка в 17:00 ч. и 18:00 ч. от "Злат­ни мос­то­ве".

"За нас е удо­вол­ствие да виж­да­ме как бро­ят на же­ла­е­щи­те да пре­ка­рат вре­ме сред при­ро­да­та рас­те вся­ка го­ди­на. От своя стра­на Лидл Бъл­га­рия се ста­рае да от­го­во­ри на то­зи до­пъл­ни­те­лен ин­те­рес ве­че вто­ра го­ди­на и то­ва е ви­ди­мо за сто­ли­ча­ни. Сто­лич­на об­щи­на съ­що оце­ни­ха нуж­да­та от по­до­бен тип пре­воз и пре­ди дни пус­на­ха соб­стве­ни ав­то­бу­си за ве­ло­си­пе­дис­ти и пе­ше­ход­ци", за­я­ви­ха от ком­па­ни­я­та.

Лидл Бъл­га­рия бе­ше от­ли­че­на с прес­тиж­но­то пър­во мяс­то в кон­кур­са "Най-зе­ле­ни­те ком­па­нии в Бъл­га­рия" за 2014г. на b2b Media за ця­лос­тно­то си ус­той­чи­во раз­ви­тие и сво­и­те зе­ле­ни ини­ци­а­ти­ви - Зе­ле­на ли­ния "Ви­то­ша" и "Ве­ло­Ви­то­ша" и "Дай шанс на Бал­кан­ка­та".

То­ва ля­то ком­па­ни­я­та ще про­дъл­жи да из­не­над­ва ве­ло­си­пе­дис­ти­те с но­ви въз­мож­нос­ти и пре­диз­ви­ка­тел­ства, ко­и­то ско­ро ще бъ­дат об­я­ве­ни на ин­тер­нет стра­ни­ца­та и на фен-стра­ни­ца­та във Фейс­бук.

По­ве­че ин­фор­ма­ция за Зе­ле­на ли­ния на Лидл Бъл­га­рия мо­же да на­ме­ри­те на: www.lidl.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай