"Берета Трейдинг” ще жънат край Петолъчката

"Берета Трейдинг” ще жънат край Петолъчката | StandartNews.com

София. На съвещание в МВР на вътрешния министър Цветан Цветанов със заместник-министъра на отбраната Валентин Радев, със земеделския министър Мирослав Найденов, представители от фирмата „Берета Трейдинг” са поели ангажимент за тяхна сметка да извършат всички дейности, свързани с жътвата.

Във вторник започват работа съответните комисии, за да се преценят евентуалните щети и дали е възможно да се влезе и да се събере реколтата.

По думите на министър Цветанов „ „Ако има разлика в добивите, които ще бъдат по методологията, която Министерство на земеделието има, ще компенсират разликата на съответните собственици. Във вторник ще бъдат направени споразумения между „Берета Трейдинг” и областния управител, като те ще поемат ангажимента да изпълнят всичко това и комисиите ще започнат своята дейност по всички парцели за всички култури, които трябва да бъдат прибрани, поясни Цветанов.

Според него най-належаща е жътвата на ечемика. „В рамките на седмица трябва да започнат и по другите култури и да може действително да се осигури възможност земеделските производители да си съберат реколтата, като това ще бъде ангажимент на „Берета Трейдинг” и те ще си наемат съответните комбайнери”, каза още министър Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай