Белгийци казват за мора в зоопарка

Белгийци казват за мора в зоопарка | StandartNews.com

Специална лаборатория в Белгия прави анализите на храната, която умори 8 животни в столичния зоопарк. В България няма акредитирана лаборатория, която да изследва за микотоксини и други отрови фуража, с който са хранени тревопасните животни, заявиха за "Стандарт" от Агенцията за безопасност на храните.

Чак когато получим протокол от белгийската страна за причинителя на мора в зоопарка, ще започнем проверка по цялата верига от доставката от производителя, през съхранението на храната и предоставянето й на животните, обясниха от пресцентъра на агенцията. В същото време диагностичния ветеринарномедицински институт към БАБХ очаква днес да са готови резултатите от аутопсията на умрелите животни, което ще внесе донякъде яснота от какво е причинена смъртта им. Предположенията са за микотоксини, получени вследствие от неправилно съхранение на фуража.
В критично състояние изпадна днес един от женските бизони, животното е на системи и се борят за живота му. В понеделник почина един от мъжките бизони и така броят на умрелите животни в столичния зоопарк стана осем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай