Бедствено положение във Враца след пороя

Бедствено положение във Враца след пороя | StandartNews.com

От полунощ във Враца е обявено бедствено положение заради проливни валежи. Има евакуирани хора, съобщи Нова телевизия. Кошмарът на водното бедствие, което потопи преди Мизия се завръща.
В неделя вечер временно беше затворен първокласен път Е-79 в участъка Мездра – Враца, поради заливането му от придошли силни повърхностни води. Там бе преустановено движението за разчистване на земни, дървесни маси и камъни от образувало се свлачище.

В 21.30 проблемът е отстранен от Областно пътно управление – Враца. В село Боденец от придошлите води е паднала подпорна стена на жилищна сграда - частна собственост. Живеещите в сградата са изведени.

В ниската част на град Мездра, в района на ул. „Ал. Стамболийски" и „Сънитекс", са наводнени приземните етажи на жилищни и обществени сгради.

Най-големият проблем, който ще се отстранява в рамките на 2-3 дни, е възстановяването на баластровата призма на жп линията Мездра – Руска Бяла. Движението на влаковете в този участък е преустановено. Използва се обходен маршрут през гара Мездра юг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай