Бедствено положение в Своге – затрупани са пътища и жп-линия

Бедствено положение в Своге – затрупани са пътища и жп-линия | StandartNews.com

София. Бедствено положение е обявено в община Своге, съобщиха от МВР.

Жп-линията на спирка Ромча е затрупна, както и пътят за селото. Мостът между с. Батулия и с. Реброво е залят от прииждащата река Батулийска.

Река Лесковска е заляла дворове в с. Лесковдол и с. Редина. Няма информация за бедстващи хора.

На пътя между гр. Своге и с. Томпсън има паднала скална маса, но движението не е преустановено и се регулира от патрули на районното управление на полицията в Своге.

Между с. Владо Тричков и гр. Нови Искър има информация за паднала скална маса, но пътят не е затворен.

В с. Реброво има съобщения за заляти от р. Батулийска дворни места.

Река Батулийска при с. Батулия, общ. Своге преди манастир св. Никола е отнесла моста и е прекъснала пътя за с. Огоя и с. Ябланица.

Оперативният център при регионалната дирекция на Пожарна безопасност и защита на населението в София поддържа постоянна връзка със зам. областния управител на Софийска област, кмета на община Своге, РУП Своге и дежурните в ж.п. инфраструктура за оценка на обстановката и изпращане на екипи при нужда.

Пътят при с. Рибарица, общ. Етрополе е наводнен и има натрупани наноси от водното течение като е подкопан и мост, който прекъсва пътя за с. Ямна-обходен маршрут през с. Лопян. Пътят Етрополе- Златица е наводнен и с натрупани наноси, непроходим.

Кризисният щаб на община Своге е обявил бедствено положение в гр. Своге и селата Вл. Тричков, Луково, Реброво, Батулия, Огоя, Бакьово, Ябланица, Буковец, Томпсън, Редина и Лесков дол.

Бедствено положение е обявено още за гр. Етрополе и селата Рибарица и Ямна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай