БДЖ с 20 хил. допълнителни места за Великден

БДЖ с 20 хил. допълнителни места за Великден | StandartNews.com

"БДЖ-Пътнически превози" ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Това съобщиха от компанията и уточниха, че промяната е цели по- удобното придвижване на клиентите през празничните дни за Великден.

От утре до 3 май включително, националният железопътен превозвач ще предостави близо 20 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната.

Бързите влакове със задължителна резервация София - Варна - София ("Варна"), които пътуват само в събота от София до Варна и в неделя от Варна до София, вместо на 29 април и 1 май, ще се движат на 28 април от София до Варна и на 2 май от Варна до София.

Пътуващите могат да ползват от 10 до 30 процента намаление от редовната цена на билета при закупуване за отиване и връщане, припомнят от "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД.

Стандарт Нюз припомня, че днес бе официално открита обновената Централна жп гара в столицата. Транспортният министър Ивайло Московски обяви пред журналисти, че до 4 години цялото железопътно трасе по Южна България ще бъде модернизирано за скорост до 200 км/ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай