БДЖ пак размести разписанието на влаковете

Ограничения очакват пътниците за Букурещ и Белград

БДЖ пак размести разписанието на влаковете | StandartNews.com

ЦЯЛОТО РАЗПИСАНИЕ - ТУК!

От 10 декември влиза в сила новият график за движение на влаковете на „БДЖ-Пътнически превози" ЕООД.

Както винаги, в повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение и на практика се получава едно разместване на досега пътуващите влакове..

През следващата година ще се запази обемът на превозите, заложен в сключения договор с държавата за извършване на обществени превозни услуги. Превозът на пътници ще се извършва с общо 583 влака, от които: 18 международни бързи влака (като 4 от тях ще се движат само през летния сезон), 77 бързи влака (три, от които ще се движат само в работни дни), 143 пътнически влака и 345 крайградски пътнически влака.

В сутрешните часове влаковете по направлението Перник-София ще се движат на интервал от 20 минути, а в следобедните часове и вечер на интервал от 40 минути.

За направлението Лакатник-Своге-София в сутрешните часове влаковете ще се движат на интервал от 30 минути, а вечер в обратното направление движението ще се осъществява на всеки 60 минути.

В участъка Пловдив-Асеновград ще бъде запазено досега действащото разписание и движение на влаковете на интервал от 60 минути.

С влизането в сила на новото разписание се запазва ежедневното движение на директния международен влак от Истанбул за София, както и международната връзка София-Крайова, която се осъществява със сутрешния влак София-Видин и обедния Видин-София.

През летния сезон, включително месеците от юни до октомври, се планира да се запази движението на сезонния влак Солун-София-Солун. Влакът заминава от София в петък и пристига в Солун в събота сутрин, а в обратната посока тръгва от Солун в неделя вечер и пристига в София в понеделник сутрин.

За пътуващите по направлението София-Букурещ директните вагони ще се движат само през лятото, а през останалото време ще се налага пътниците да се прекачват на гара Русе на и от мотриса, която ще се движи по маршрута Букурещ-Русе-Букурещ.

По направлението София-Белград придвижването с директния влак ще се осъществява само в периода от 15.06.2018 г. до 17.09.2018 г.

Заради ремонти за участъка Пловдив-Стара Загора са разработени разписания на влаковете по алтернативни маршрути през гара Димитровград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай