Бащата на Вероника: Дори да е мъртва, ама само да си я прибера

Бащата на Вероника: Дори да е мъртва, ама само да си я прибера | StandartNews.com

"Вече се примирявам. Дори да е мъртва, ама само да си я намеря, да си я прибера. Няма значение вече... И единият, и другият вариант вече приемам. Просто да си я прибера". Това каза пред "Блиц" бащата на изчезналата студентка Вероника Здравкова-  Трайчо Трайков, който три нощи вече не е мигнал и ял от притеснение.

Вероника е в неизвестност от 19 часа на 28 февруари.

Водолазна група от бившата „Гражданска защита" се е включила в издирването и тримата щатни водолази вече повече от час търсят по поречието на река Янтра – от района на жп гарата във Велико Търново до пречиствателната станция. Периметърът е около 2 – 3 километра. Към момента няма резултат от издирването на момичет.

„Викам си вече - дали не е извън граница? На човек му идват всякакви мисли. Както съм чувал, че ги отвличат и ги събират в една стая, пък после ги товарят в бусове за бели робини... Пък и другото го има, може разни сутеньори да са си свършили работата и да са тръгнали друга да си търсят... Няма значение в какъв вид, важното е да си я прибера. Всеки иска да е доброто, ама се примиряваме и на лошото...", въртят се черни и объркани мисли из главата на бащата на Вероника. От момента на изчезването на 23-годишното момиче досега той и съпругата му не могат да спят, нито да се хранят. Майката не Вероника плаче безутешно, но все още се надява на щастлив развръзка. Роднините им също са в абсолютен шок и правят всичко по силите си, за да крепят родителите на Вероника.

Според родителите и роднините момичето е било отвлечено, като в случая на става дума за похищение с цел подкуп. „Та аз едва свързвам двата края", обяснява Трайчо. Полицията  се заела с издирването на Вероника, разпитано са всички, с които тя е имала някакъв контакт, както непосредствено преди изчезването, така и по-назад във времето. Родителите на Вероника я описват като

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай