Бащата на Камата си отиде от рак

Бащата на Камата си отиде от рак | StandartNews.com

И в клиника в Истанбул не могли да помогнат, Стоичков и 200 приятели го изпратиха

Най-добрият футболист за всички времена на България Христо Стоичков и около 200 роднини и близки приятели изпратиха в събота по обяд баща му в последния му път. Стоичко Стоичков издъхнал от рак на панкреаса в 2 часа в петък през нощта. До последно стоически понасял болките, без да се оплаква и е бил весел. Синът му Христо е бил неотлъчно до баща си в последния месец от живота му и е направил и невъзможното, за да потърси спасение от коварната болест, но без успех.

Преди няколко дни Христо лично е закарал баща си до турската клиника "Абъджадем" в Истанбул. Лекарите там били категорични, че ракът има разсейки из цялото тяло и че вече е късно. Близките на Стоичко криели от него през месеците боледуване истинската причина на болките му. Още през март бащата на футболиста се е подложил на операция на жлъчката. Всичко минало добре, но лекарите тогава не успели да открият рака. Два месеца по-късно медиците поставили диагнозата. При всички прегледи и консултации докторите били предупреждавани да не казват за болестта на Стоичко. На връщане от Истанбул обаче той вече се досещал, че нещата не отиват на добре. Въпреки това до последно Стоичко разказвал весели истории на Ицо. Часове преди смъртта на баща си Христо бил в Ботевград, където изпратил приятеля си - убития бизнесмен Семко Семков. Именно там рано сутринта в петък го застигнала вестта за смъртта на баща му. Сестра му Петя му казала по телефона, че татко им е издъхнал.

На погребението в Ясно поле присъстваха близки и роднини, бивши съотборници на Ицо в отборите, в които е играл в младежките си години. Футболни клубове, с които Камата е бил свързан, изпратиха венци и цветя. Сред присъстващите бяха кумът на Христо - Атанас Узунов, бившият шеф на НСО ген. Димитър Димитров, приятелите от ловната дружинка в Етрополе, бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Дъщерите на Ицо и съпругата му Мариана не успели да пристигнат от Щатите.

Главният мениджър на националния полицейски футболен отбор и кумец на Христо - Венцислав Рангелов, пък помоли медиите да не публикуват снимки от траурната церемония. Той обясни, че Христо разбирал работата на журналистите, но умолява да не се снима този труден за него и за семейството му момент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай