БАН: Селата с етническо население са по-устойчиви

Жените държат повече на професионланата си реализация от мъжете, твърдят от БАН

БАН: Селата с етническо население са по-устойчиви  | StandartNews.com

София. Селата, в които има етническо население, са по-устойчиви и по-малко жители ги напускат, отколкото тези с чисто българско население. Това сочи изследване на Института за изследване на населението и човека към БАН.

Според друго изследване на БАН близо 90% от работещите смятат, че са постигнали баланс между работата и семейството. Изследването е направено сред 1300 души от 26 области в страната.

Въпреки динамиката на ежедневието и стреса 38,3 на сто от хората, които работят, заявяват, че противоречие между работа и семейството при тях никога не е имало. Това изненадва специалистите от БАН, защото още близо 50 % твърдят, че конфликт между професионалната им заетост и живота в къщи се е случвал много рядко. Това според изследващите показва, че когато имаш семейство и работно място - балансът е гарантиран. Все пак има и изключения.

"Мога да добавя и за острия конфликт между работа и семейство, че е по-характерен за хората от висшето ръководство", коментира гл.ас.Борян Андреев от БАН, предаде БНТ.

Изследването на академиците дава още един странен ракурс.

"Жените държат повече на професионланата си реализация от мъжете в този момент", добави доц.д-р Румяна Божинова, БАН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай