България се сбогува с Милен Добрев (СНИМКИ И ВИДЕО)

marica.bg

България се сбогува с Милен Добрев (СНИМКИ И ВИДЕО) | StandartNews.com

Близки, роднини и съотборници на олимпийския шампион от Атина 2004 Милен Добрев си казаха последно сбогом с него.

Поклонението в католическата църква на село Житница продължи над час. Саркофагът носеше неговият приятел - щангистът Величко Чолаков.

Шампионът беше положен за поклонение в бял ковчег, облечен в черен костюм, а на врата му е златният медал от Олимпиадата в Атина 2004, съобщава marica.bg.

Родителите му Атанас и Сийка ридаеха неутешимо. До тях бе и жената, от която Милен има син - Кирилка. Тя пристигна от Бургас, където живее с малкия Кристиян. Близки споделиха, че Кика не можела да си прости раздялата с бащата на детето си. Кристиян не беше доведен на поклонението.

Треньорът на Милен Добрев- Пламен Аспарухов, се разстрои много като видя своя възпитаник мъртъв. Много изявени спортисти, сред които Минчо Пашов и Антон Коджабашев, също дойдоха да го изпратят в последния му път. Заместник-кметът по спорта в Пловдив Петър Зехтински поднесе венец.

Приятелите на щангиста се разписаха в книгата за съболезнования, изложена в селското читалище. Там се прожектираха кадри с успехите на Милен от олипмиадата в Атина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай