11:22 ч.

23.08.16

1 мин.

1484

2

0

Българин в "Гинес" с най-голямата кръстословица в света

от Стандарт |

Българин в "Гинес" с най-голямата кръстословица в света

Българин влезе в рекордите на "Гинес" с най-голямата непубликувана кръстословица в света. Трудът на Христо Йоницов се състои от 93 769 термина, което е близо 80 000 термина повече от предишния рекорд.


Кръстословица се простира върху 1 001 листа и е с дължина 300 метра. Размерът й е стандартен 8х8 мм, като процентът непопълнени квадратчета е 13 на сто за спазване на коефициента на качество на кръстословицата, съобщава БТА.


Христо започва проекта си още през 1997 г. и го приключва чак през лятото на 2011 година. След дълги разговори с централата на "Гинес", рекордът е признат на 3 юни 2014 година. Нашенецът получава сертификатът обаче две години по-късно.


Съставянето на кръстословици е дългогодишно негово хоби, като има публикувани в редица издания. Основната му мотивация да се бори за световен рекорд са желанието му да остави следа след себе си, както и да направи нещо хубаво за България и името и да се споменава с хубави неща.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Анти-българин · 13:24 · 23.08.2016
супер сме на ... индивидуалните глупости, ама да измисли нещо, което заедно да свършим - амииии, ние не сме такива хора - тик в КЕНЕФА наречен България!!!
Завещавм Ви здраве · 13:23 · 23.08.2016
... бестселърa за здраве - книгата Завещавам Ви Здраве - търси в Гугъл - www.zaveshtavamvizdrave.com
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент