Бал във Венеция за Тишо от Елисейна

Бал във Венеция за Тишо от Елисейна | StandartNews.com

Бал във Венеция ще има заедно с приятелите си и абитуриентът Тихомир от село Елисейна, община Мездра. Той и майка му Росица Стоянова останаха без дом на връх Цветница. Къщата им изгоря до основи, заедно с имуществото и дрехите вътре. Оттогава момчето спи при роднини, а майката – в оцелялата от пламъците каруца в двора на къщата си.

Съучениците на Тихомир организираха кампания в негова подкрепа. Младежите събраха 200 лв., които ще бъдат обърнати в евро и така момчето ще разполага със средства за лични разходи, с които да отиде заедно с класа си на абитуриентска вечер във Венеция. Отделно те са събрали още над 500 лв. В училището бе отворена касичка, в която учители и ученици пускаха дарения за пострадалото семейство.

Младежите от Червения кръст и приятели пък дадоха на момчето 141 лв. Сумата е определена след разпределение на събраните дарения от кампанията „Цветница 2018", насочена към абитуриенти сираци и полусираци, към която бе добавен младежът.

Дарители от цялата страна помагат на Росица и Тихомир за нова къща. Такава се продава в момента точно до изгорелия техен дом. Досега в сметката на община Мездра, публикувана на сайта й, са събрани 1617 лв. Дарители са дали от 20 до 1000 лв. От страната пристигат и колети за Росица и Тихомир – от Силистра, Нова Загора, Варна, София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай