Баба изгоря в старчески дом (ОБЗОР)

Баба изгоря в старчески дом (ОБЗОР) | StandartNews.com

Възрастна жена загина, а петима души бяха обгазени при огромен пожар във Варна.

Огнената стихия изпепели цяла стая в дома за стари хора "Дълголетие" в местността Ален мак. Пожарът лумнал през нощта на 13 май.
На място веднага били изпратени два пожарни автомобила. Огънят възникнал в стаята на първия етаж на сградата и обхванал площ около 10 кв. м. По време на бедствието е загинала трудноподвижна 78-годишна жена, която живеела в дома. Петимата пострадали са откарани в болница. Един от тях е 52-годишен пациент на хосписа.

Сред пострадалите е и 45-годишен полицейски служител, както и трима служители на съседно заведение за хранене - на 22 г., на 33 г. и на 51 г. Те са без опасност за живота. Били са обгазени, докато помагат в евакуациятата на обитателите на дома, преди да дойдат пожарникарите.

Варненската прокуратура незабавно започна разследване за причините за пожара. "Отделно от това наблюдаващият прокурор се е самосезирал и е разпоредил проверка на компетентните контролни органи относно създаването, регистрирането и дейността на дома", съобщиха от държавното обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай