Avon събра хиляди в поход срещу рака на гърдата

Avon събра хиляди в поход срещу рака на гърдата | StandartNews.com

Кампанията „От любов към живота" направи най-голямата прегръдка в подкрепа на жените с коварната болест

Обединени от желанието да покажат своята подкрепа, над 1500 души взеха участие в похода на Avon срещу рака на гърдата. Инициативата се проведе на 4 юни в София като част от кампания „От любов към живота", която вече 15 години се бори със страшното заболяване. Посланици и приятели на каузата, смелите сървайвъри от Фондация „Една от 8" и всички съпричастни към благородната инициатива извървяха пътя от Южния парк до НДК в знак на подкрепа и дадоха символична прегръдка на засегнатите от болестта жени. Основната цел на кампанията тази година е набирането на средства за психологическа, информационна и практическа подкрепа за жени с рак на гърдата.

„Походът е най-емоционалното и споделено събитие, което ние в Avon организираме. Тази година набрахме средства, с които да помогнем на жени с рак на гърдата в България. Да им вдъхнем надежда! Понякога това означава много повече от финансова подкрепа. А ние можем и двете! Дарението ни от 100 000 лв. за 2015 г. към фондация „Една от 8" вече е факт, а за 15 години кампания сме дарили над 1 500 000 лв. за каузата", каза Елизавета Коробченко – управляващ директор на Avon за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна гора. „Avon е Компанията за жени, затова вече 130 години се стараем да бъдем до дамите не само когато слагат сутрешното си червило, но и когато са изправени пред плашещи предизвикателства. И заедно ги преодоляваме!" – допълни тя.

В похода се включиха и едни от най-изявените артисти, певци и общественици у нас. Мария Гроздева, Алекс Сърчаджиева, Симона Пейчева, Юлияна Дончева, Ники Илиев и Саня Борисова са само малка част от звездите, които отново застанаха рамо до рамо в кампанията „От любов към живота". Специални гости на събитието бяха и националният омбудсман Мая Манолова и Малина Едрева, председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичен общински съвет.

Традиционно, походът срещу рака на гърдата на Avon зарадва присъстващите с много настроение, песни, танци и игри. На сцената се качиха Орлин Павлов, Алекс Линарес и бенд музиканти от Мango Duende и танцьорите от Lindy Hop. За финал всички присъстващи реализираха най-голямата прегръдка в знак на съпричастност и подкрепа!

Посланици на благотворителната кауза станаха трима от най-обичаните български артисти - Орлин Павлов, Асен Блатечки и Калин Вельов, които излязоха по софийските улици и се опитаха да прегърнат колкото се може повече жени, за да засвидетелстват своята подкрепа и да върнат самочувствието на жените в битката им с болестта.

Голяма част от присъстващите на похода подкрепиха програмата „Бъди до мен" чрез покупка на благотворителния шал „От любов към живота", който Avon пусна специално за българския пазар. Той е в синхрон с концепцията на тазгодишното издание на кампанията - „Прегърни ме! От любов към живота!" и допълва портфолиото от розовата серия на компанията, предлагано целогодишно в брошурите на Avon. 100% от печалбата от всеки продаден артикул се заделят в помощ на жените с рак на гърдата в България.

За 15 години кампанията „От любов към живота" е дарила близо 30 000 безплатни прегледа в цялата страна, както и апаратура за ранна диагностика на болестта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай