"Avon" дари 50 000 срещу насилието

"Avon" дари 50 000 срещу насилието | StandartNews.com

"Avon"-България, водещата козметична компания за жени, дари 50 000 лeва на "Алианс за защита от насилие, основано на пола". Парите са набрани от продажба на благотворителни продукти от синята серия в рамките на кампанията "Говори открито срещу домашното насилие". Средствата отиват за новооткрития кризисен център в Димитровград за жени и деца, жертви на домашно насилие - за обзавеждане и наемане на професионални психолози, социални работници и юристи.

"Страхът и срамът са основните причини да не можем да говорим открито за това. Така проблемът остава в периферията на общественото внимание, а всъщност всяка четвърта жена у нас е жертва на тормоз. Ние от "Avon" се надяваме с направеното дарение и кампанията да допринесем не само за по-добрата грижа за жертвите, но и да им дадем смелост да потърсят помощ, защото не са сами". С тези думи Юлия Златанова, специалист PR и реклама на "Avon" за България, Албания и Македония, връчи дарението на Петя Петрова - управител на "Български център за джендър изследвания", клон Хасково, член на Алианса.
Сградата на новия кризисен център в Димитровград бе открита през октомври, но все още не можеше да заработи поради липса на финансиране. С капацитет за настаняването на общо 12 човека - жени и техните деца, подслонът се нарежда сред най-големите центрове в страната

. Вече четвърта година кампанията "Говори открито" цели да привлече вниманието към насилието, което често остава скрито зад стените на дома. Сто процента от приходите се събират във фонд, с който компанията подкрепя основния си партньор - Алианса. Тази година кампанията преминава под наслов "Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!". Целта й е да подаде ръка на жертвите на тормоз, да ги призове да покажат своята непримиримост към проявите на насилие и да потърсят помощ. Центровете на Алианса в цялата страна са винаги готови да откликнат и осигурят подслон, юридически и психологически консултации. Всички контакти на организации, членове на Алианса, са поместени на сайта www.alliancedv.org, който насочва към най-близкия до жертвата кризисен център.

За да подкрепите кампанията "Говори открито срещу домашното насилие", поръчайте благотворителен продукт на своя представител или онлайн на AVON.BG.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай