Арестуваха в Милано издирван за убийство благоевградчанин

Арестуваха в Милано издирван за убийство благоевградчанин  | StandartNews.com

Благоевградчанин, издирван от Интерпол за убийство, е арестуван в Милано, съобщиха от Главна прокуратура. Венцислав Димитров -Гаве от Благоевград е задържан по време на мащабна операция срещу сводници в Италия. По неофициална информация за него там са работили десетина момичета. Той изчезна преди години, след като на последна инстанция бе потвърдена присъдата му за убийството на Кирил Ангелов-Ушко.

Престъплението бе извършено на 28 декември 1996 година около 03,00 часа в благоевградския квартал "Грамада". Тогава Гаве застреля хладнокръвно приятеля си по време на домашно празненство. През 2006 година Окръжен съд-Благоевград го наказа с 15 години лишаване от свобода при строг затворнически режим. Последва обжалване на присъдата и тя бе намалена на 10 години затвор при строг затворнически режим. В края на 2011 година Гаве избяга от страната с фалшив паспорт.

Арестуван е на 30 юни, издирван е въз основа на издадена от Окръжна прокуратура-Благоевград Европейска заповед за арест. 47-г. мъж е с влязла в сила присъда на 9 юли 2007 г. След като в прокуратурата е постъпила информация, че Димитров се укрива, е изготвена Европейска заповед за арест , която на 14 ноември 2007 г. е изпратена на Дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество" при НСП - София. В момента Гаве се намира в затвора в Милано. Главният прокурор Сотир Цацаров ще изготви искане за екстрадиция на осъдения Димитров за изтърпяване на наказанието "Лишаване от свобода" за срок от 10 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай