Април идва с 22 градуса

Април идва с 22 градуса | StandartNews.com

Изпращаме март с дъжд, следващият уикенд - хладен

Април идва с 22 градуса. Толкова се очаква да достигне живакът в Пловдив в сряда. Денят на лъжата ще е и най-слънчевият и топъл в следващите десетина дни. Тогава в цялата страна ще се радваме на хубавото пролетно време. В някои части ще има кратки превалявания от дъжд, обясниха синоптици.

Последните дни на март пък ще си отидат с капризно и променливо време. Днес над източната част на страната ще се стоварят сиви облаци и там ще вали дъжд. В западната част на страната пък ще е предимно слънчево. Утре пък ситуацията ще е точно наобратно. Облаци и дъжд на запад и слънце на изток. Във вторник времето ще се задържи по-устойчиво и ще напомня за пролетта. Тогава слънцето и облаците ще се редуват над цялата страна. Живакът в Благоевград ще достигне 19 градуса, в Хасково - 20, а във Видин и Монтана - 21.

В четвъртък след деня на лъжата обаче дъждът отново се връща и ще се стовари над почти цялата страна. Капка няма да падне само в Северозападна България. В последния работен ден на седмицата обаче температурите ще паднат и ще са от 0 до 12 градуса. През почивните дни ще е хладно. В събота дори в Югозападна България най-ниските температури ще са -3 с максимални 5 над нулата. На Цветница слънцето ще успее да пробие облаците, но ще е хладно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай