Апокалипсисът пак стана хит

Рим ще бъде унищожен при наследника на Бенедикт XVI, твърди св.Малахия

Апокалипсисът пак стана хит | StandartNews.com

Апокалипсисът отново е на дневен ред. Два месеца след "края на света", предсказан от календара на маите, човечеството е в плен на поредните пророчества. Възкреси ги изненадващото оттегляне на папа Бенедикт XVI.

В интернет плъзнаха прословутите "Предсказания за римските папи" на Малахия, който рисува страшни картини по време на 112-ия глава на католическата църква. В списъка на известния пророк Бенедикт XVI е 111-ия папа. След абдикацията му машината за страхове се завъртя на пълни обороти.

Малахия е ирландски католически свещеник, признат през 12 век за светец. Предсказанието му представлява каталог, в който са изброени 112-те римски папи, които ще заемат Светия престол през вековете до края на Библейското време, отредено на Земята.

Описанието на последния е най-дълго от всички и гласи: "При нечувани гонения начело на Светата римска Църква ще застане Петър Римлянина, който ще пасе стадото си през много злочестини; по негово време градът на седемте хълма ще бъде унищожен и страховитият Съдия ще съди хората. Край.".

Според експертите досега повечето пророчества на Малахия са се сбъднали. В неговия каталог 111-ия папа е описан като De Gloria Olivae, или „Тържеството на маслината“. Символът на Бенедиктйнския орден, от който идва името на Бенедикт XVI, е маслинена клонка.

Йоан Павел II пък е отбелязан с De Labore Solis, или „От мъките на слънцето“, което е често срещана метафора на слънчево затъмнение. Папата е роден в ден на слънчево затъмнение.

Единствената "вратичка" в пророчеството на Малахия е, че пред описанието на последния папа няма посочен номер. Оптимистите тълкуват това като знак, че между Бенедикт XVI и последния епископ на Рим ще има и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай