Ани Салич не стана почетен гражданин на Благоевград

Ани Салич не стана почетен гражданин на Благоевград | StandartNews.com

Телевизионната журналистка Ани Салич не успя да събере достатъчен брой гласове, за да стане почетен гражданин на Благоевград. Тя бе предложена от общината, но на сесията не достигнаха само 6 гласа на родената в Благоевград журналистка, за да получи почетното звание.

Местните парламентаристи отхвърлиха и предложението за удостояване със същото звание на Николай Янчовичин, изпълнителен директор на БГ Радио, въпреки че той превърна Благоевград в музикална столица на българската музика. Няколко години поред медията раздава своите годишни награди на бляскава церемония в областния център на Пиринско.

В Благоевград преди години дори Димитър Бербатов успя да стане почетен гражданин от втория път.

Почетен гражданин на сесията в сряда стана с голямо мнозинство инж. Костадин Ангов. Кандидатурата му бе издигната по предложение на Камарата на строителите в Благоевград. В периода между 1980 и 1989 г. той е директор на Домостроителния комбинат в Благоевград и успява да организира изграждането на 12 000 апартамента в града и по този начин окончателно решава жилищния проблем. Костадин Ангов също така е конструирал сградите на бившето кино, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и комплекс "Мототехника". Един от строителите е и на църквата на Ванга в местността Рупите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай