Англичанче се застреля в гърдите с газов пистолет

Англичанче се застреля в гърдите с газов пистолет  | StandartNews.com

10-годишният син на британско семейство от село Добромирка почина в болницата

Истинска драма се разигра в габровското село Добромирка. Дете на постоянно пребиваващи в страната британски граждани се простреля с газов пистолет и почина малко след инцидента. Сигналът за трагедията е подаден в 13,10 часа в събота.

Разтревожен съсед на живеещите в селото англичани се обадил на спешния телефон 112, че е намерено 10-годишно момче в безпомощно състояние. Комшията бил повикан за помощ от 13-годишната сестра на починалото дете. Изпратеният на място медицински екип транспортирал простреляното хлапе в центъра за спешна помощ в Севлиево. В областта на гърдите лекарите установили огнестрелна рана, а около час по-късно англичанчето е починало. При огледа на място в къщата, в едно от помещенията на втория етаж са намерени преработен газ-сигнален пистолет и гилза на пода.

Открити са и 8 патрона.

Оръжието и боеприпасите са иззети от полицията. По време на инцидента родителите на децата, които са граждани на Великобритания със статут на постоянно пребиваващи в селото, са били извън жилището. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Габрово, започнало е досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай