Ангел Попов карал шеф в ИААА да напусне

Ангел Попов карал шеф в ИААА да напусне | StandartNews.com

Ангел Попов твърди, че под негово ръководство като зам.-министър са постигнати "големи успехи" в работата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА). Вероятно има предвид, че само няколко седмици след назначаването му - на 7 юни 2017 г., ГДБОП арестува 12 служители от софийския областен отдел на агенцията.

Само 5 дни по-късно, на 12 юни, Попов привиква в кабинета си директора на отдела инж. Кънчо Димитров заедно с тогавашния шеф на ИААА Красимир Калайджиев и го подканя да си подаде оставката. Димитров се интересува за мотива, но след като не получава ясен отговор, а само някакви коментари под сурдинка от типа "виж какво става в твоя отдел", категорично отказва. "Ако ГДБОП имаха някакви сигнали за нарушения в моята работа, да ме бяха арестували", заявява инж. Кънчо Димитров и напуска кабинета.

"Ангел Попов подгони да маха шефа на областния отдел на ИААА в София, който му беше голяма пречка за разпространяването на едни добре известни корупционни схеми в агенцията от Капитан Андреево до Калотина", коментира зам.-председателят на НСБП Красимир Лалов. Самият Димитров нееднократно е подавал сигнали не само до главния прокурор, но също и до президента, премиера и до Народното събрание за съмнения за корупционни практики в ИААА.

И ако "Автомобилна администрация" работи толкова добре, колкото твърди Ангел Попов, защо подготвя нова структура на агенцията, пита още Лалов. Според него Попов тотално спъва работата на автомобилния бранш. И дава за пример, че всяка година досега заповедта за подаването на документи за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешителните излиза до 1 октомври.

Целта е да има 30-дневен срок за обществено обсъждане на документа през октомври, преди тя да влезе в сила, за да могат от 1 ноември фирмите да подават документи за кандидатстване. "Вече е 20 октомври, а заповедта още я няма, така че не виждам как от 1 декември ще започне разпределението на тези изключително важни за бранша ЕКМТ/СЕМТ разрешителни, за да стартира успешно новата година", заяви Лалов.

Той негодува също, че никога досега зам.-министър на транспорта не е управлявал 5 месеца, без да е направил дори един опит да свика автомобилния бранш, за да каже какви са неговите приоритети и да чуе проблемите на превозвачите

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай