Алма матер отвори библиотеката си

Алма матер отвори библиотеката си | StandartNews.com

София. От вчера библиотеката в Алма матер заработи въпреки окупацията. На сайта на университета ръководството съобщава, че и администрацията ще продължи да изпълнява ежедневните си задължения, за да не се нарушават договорите на висшето училище и студентите да бъдат обслужвани поне на елементарно ниво.

В съобщението се казва още, че акцията на студентите е била започната с уверение, че няма да трае повече от три дни. "Заради емоционалния начин, по който се вземат решенията, студентите нямат ясна програма и няма яснота кога ще бъде възстановен учебният процес в Ректората", пише още в него. "Въпреки заявената подкрепа от други висши училища, до момента учебният процес е възпрепятстван само в Университета, което поставя студентите, които не са съгласни с „окупацията", в неравноправно положение", пише още в съобщението.

Междувременно на страницата си във фейсбук "Ранобудните студенти" отказаха среща с просветния министър Анелия Клисарова. Клисарова покани днес в 10 часа всички студенти независимо от позицията им, за да си говорят на образователни теми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай