Аладин се записал на полицейски адрес

Алжирският касапин е напуснал страната, предполагат униформени

Аладин се записал на полицейски адрес | StandartNews.com

София. Алжирецът Салахедин Бин Аладин, който е заподозрян за нападението над 20-годишната Виктория Христова, се е регистрирал на адреса на полицай в столичния квартал "Овча купел", научи "Стандарт". 20-годишният чужденец бе обявен за издирване, след като записи от видеокамерите показаха, че именно той е наръгал над 10 пъти с нож в нощта срещу събота младата българка. Целта на алжиреца най-вероятно е била да я ограби, обясниха ченгета.

В понеделник през целия ден патрулки на полицията обикаляха около блок 420 в "Овча купел". Оказа се обаче, че в жилището, което Аладин е посочил като адрес, е апартамент на полицай. На балкона дори се вееше българският трикольор. "Не познаваме такъв човек, никога не е живял в нашия вход. Видяхме снимката му, но не ни е познат", коментираха съседите. Хората от блока обясниха, че в района била честа практика емигранти да се регистрират на произволни адреси. Една от причините е близостта с общежитията за бежанци, другата е, че в общината твърде лесно ставало получаването на адрес и служителите не обръщали особено внимание кой се регистрира. "Има апартаменти с по 20-30 души, които са се регистрирали на адреса", обясниха съседите. От полицията също потвърдиха, че има подобна практика.

"Ако го видим тук този, ще го метнем директно на скарата", закани се готвач от близкия сръбски ресторант. Останалите му колеги, които също са от Сърбия, обясниха, че са готови да подкрепят българите срещу агресията на нелегалните бегълци. На метри от тях обаче има дюнерджийница, в която работи иракчанин. Мъжът също бе любезен и обясни, че ако види Аладин, ще го предаде на органите на реда. "Не го познавам, не е от този квартал", категоричен бе майсторът на дюнерите.

От полицията приканват всички, които имат някаква информация за алжиреца, да сигнализират на 112 или в най-близкото поделение на МВР. Според разследващите обаче най-вероятно чужденецът е напуснал нелегално страната няколко часа след нападението над момичето. Към момента освен в "Овча купел" той се издирва и на още няколко адреса, известни на полицията. У нас на този етап са регистрирани близо 200 алжирски граждани, всичките се намират в София.

Младата Виктория пострада сериозно, след като бе нападната на улица "Пиротска", на няколко метра от Халите и джамията Баня башъ. След нападението тя бе откарана в "Пирогов" с рани по ръцете и главата. За щастие животът й вече е вън от опасност. След извършеното престъпление от МВР мобилизираха целия наличен състав и проведоха мащабна операция в района. Униформените задържаха около 80 имигранти в неделя, претърсваха всички квартири и хостели в карето между Женския пазар и Централна гара. Заподозреният обаче така и не бе открит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай