Актьорът Васил Михайлов е отличен за принос към министерството на отбраната

Актьорът Васил Михайлов е отличен за принос към министерството на отбраната | StandartNews.com

На тържествена церемония в Министерството на отбраната днес министър Красимир Каракачанов връчи награден знак „За принос към Министерството на отбраната" и почетна значка на Васил Михайлов. Българският театрален и филмов актьор е отличен за съществен принос към Министерството на отбраната, Българската армия, военнопатриотичното възпитание, утвърждаване на българските национални и военни традиции.

През по-голямата част от своя творчески път – близо 55 години, Васил Михайлов е свързан с Българската армия като актьор на сцената на Театъра на Българската армия.

„Наистина е вълнуващо. Тези 55 години в армията ме направиха и артист, и човек. Аз се чувствам военен, много дължа на това възпитание. От 18-годишeн досега съм изиграл всички роли от редник до генерал-майор", посочи именитият български актьор, който през тази година отбеляза своя 80-годишен юбилей.

„Васил Михайлов има огромни заслуги за моралното възпитание на българската младеж. Ролите, които той е изпълнявал, възпитават в дух на родолюбие и патриотизъм. Ако искаме да оцелеем като държава, трябва да възпитаваме поколенията в дух на отговорност към Отечеството и любов към България." Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов на церемонията по награждаването и пожела на Васил Михайлов много здраве и нови творчески успехи в мисията му за събуждане на българското съзнание в младите поколения.

На тържеството присъстваха още заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и висши офицери от Българската армия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай