Ахчиева разкри афера с 500 т нелегален газьол

Ахчиева разкри афера с 500 т нелегален газьол | StandartNews.com

София. Афера с 500 тона газьол разкри Валя Ахчиева. Разследващата журналистка влязла в морето с катер и снимала незаконна петролна база на бизнесмена Николай Филипов. След това подала сигнал до МВР и Националната агенция за приходите.

"Основна част от разследването е акция по наш сигнал до НАП и ГД "Национална полиция". Операцията залови на място цистерна, която товари гориво от нерегламентираната петролна база. Проверката установи, че от 500 т внесен газьол от фирма на Филипов, 100 са в цистерните, 100 т са продадени по документи, а от останалите 300 тона няма следа", заяви Ахчиева пред "Стандарт". Петролната база от 9 големи цистерни не била регистрирана като данъчен склад, нямала никакви разрешителни и била в нерегулиран имот. "Опасността от взрив е голяма, а това би измело град като Бургас от лицето на земята", казва Ахчиева.

Агенцията по метрология е спряла от продажба горивото, защото в него нямало и грам биодизел, както би трябвало да е по спецификация.

Предаването на Ахчиева засега не е видяло бял свят, след като е спряно от началници в БНТ.

Шефове от БНТ се обадили на Ахчиева в 18,18 ч. във вторник, за да й кажат, че предаване няма да има, понеже замесеният в измамата собственик на частно пристанище Николай Филипов пуснал писмо до прокуратурата с тезата, че Ахчиева защитава корпоративни интереси.

Според водещата на разследващото предаване БНТ не е защитила обществения интерес в случая. На мястото на сваленото предаване е пусната серия от поредицата "Големите любови на XX век".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай