Агенция по заетостта съветва младежи

Агенция по заетостта съветва младежи | StandartNews.com

София. Агенцията по заетостта организира седмица на отворените врати за младежи. Инициативата ще се проведе в Дирекция „Бюро по труда" от 24 до 28 ноември 2014 г. от 10 до 16 ч.

Всеки ден експертите и трудовите посредници ще консултират желаещите за възможностите за кандидатстване и намиране на работа. Инициативата е насочена към млади хора до 29 години, които търсят помощ при попълване на документи и възможности за заетост у нас и в чужбина.

Младежите ще бъдат информирани за посредническите услуги и програмата Европейската гаранция за младежта и европейската мрежа EURES.

Инициативата „Отворени врати за младежи" се стреми да привлече възможно най-много млади хора, които никога досега не са били регистрирани в бюро по труда - младежи, отпаднали преждевременно от образователната система; ученици, завършващи средно образование, студенти.

По време на посещението си те ще получат пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват - консултиране, професионално ориентиране, мотивиране, посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и др.

Целта е младежите да припознаят Агенцията по заетостта и в частност, най-близкото за тях бюро по труда и неговите служители, като сигурен и лоялен партньор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай