Адвокат на честта

Адвокат на честта | StandartNews.com

Ивайло Данов ще ползва градския транспорт, отказва служебна кола

Новият шеф на столичните защитници е възпитаник на руската гимназия

Всяка негова сутрин започва с гимнастика. Така поддържа духа и тялото си в кондиция. Сутрешните упражнения му действат като допинг, защото ежедневието на адвокат Ивайло Данов е динамично. А се очертава да бъде още по-натоварено предвид новите му отговорности. Преди броени дни защитникът спечели безапелационно гласовете и доверието на адвокатите от гилдията по време на оспорван балотаж и бе избран за председател на Софийската адвокатска колегия /САК/. Веднага написа благодарствено писмо до колегите си. Не ги дели на такива, които са го подкрепили, и "други", които не са му повярвали. От писмото става ясно, че вратите на САК ще бъдат отворени за всички адвокати, без оглед на пристрастия към една или друга организация или кандидат. "Време е да спрем да се противопоставяме. Упражняваме една и съща професия, споделяме сходни проблеми, стремим се към по-добро бъдеще и отношение към труда ни. Заедно ще сме по-силни, в името на призванието ни, на работата ни, на колегията ни", смята адвокат Данов. А в предизборната си платформа още през миналата година посочи четирите основни фундамента на работата на адвокатската колегия - работа, ефективност и прозрачност и почтеност. Има амбиции да върне пострадалия от комерсиалност имидж на адвокатската професия. Като истински медиатор е приел за своя професионална мисия да търси консенсусния подход, да взима под внимание различните мнения и гледни точки.

Набелязал си е 15 точки за изпълнение

сред които дори има такава за подпомагане на колеги в нужда.

Да е адвокат била тийнейджърската мечта на Данов. Затова без колебание записва юридически факултет на Софийския университет "Св.Климен Охридски" и го завършва с отличие. Адвокат е от 1992 г.. Специалист е и в извънсъдебното решаване на спорове - вписан е като медиатор от 2008 г. Три години по-късно става арбитър в Търговския арбитражен съд при Националната юридическа фондация. През 2012 г. Данов беше избран за зам.-председател на Софийския адвокатски съвет. Съвсем логично е възпитаникът на столичната престижна руска гимназия да е член на сформираното "Общество на рускоговорещите адвокати". През 2014 г. става негов председател. Адвокат Данов практикува в областта на гражданското, административното и наказателното право.

Твърди, че ще ползва служебен автомобил в краен случай. "Ще продължа да ползвам градския транспорт, както и до сега. Служебен автомобил ще ползвам само за служебни цели", казва адвокат Данов.
Личният живот на адвокат Данов е много динамичен. Занимава се със спорт, като

предпочита футбол, тенис и йога

Във всеки удобен момент се отдава и на любимите си книги. Обича да танцува. Споделя, че така се зарежда с много добро настроение и се откъсва от ежедневните проблеми. Когато пътува, предпочита да е из България. Харесва дестинациите, които са встрани от шумните туристически обекти. Търси красивата природа и богатото културно наследство. Както сам той споделя, обича да почива активно. С удоволствие посещава новите постановки на софийските театри. Със съжаление признава, че поради ангажираността му това се случва по-рядко, отколкото би желал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай