Хладно и дъждовно на 16 април

 Хладно и дъждовно на 16 април | StandartNews.com

Днес ще е най-студеният ден преди Великден

София. В сряда утрото ще е мрачно с температури от 3 до 10 градуса. През деня над западната половина от страната ще бъде облачно и дъждовно, като по-съществени ще са валежите около и след пладне.

Над Източна България ще има временни намаления на облачността, а превалявания са малко вероятни. Там дневните температури ще достигат 16, 19 градуса. Това показва прогнозата на Метеорологичен център EPU - Tv met.

В останалата част на страната максималните ще бъдат между 10 и 15 градуса, а по високите полета едва 6, 8.

Тази сутрин София осъмна със сняг, след което заваля дъжд. Синоптиците обясниха, че снегът през април не е изненадващо явление. 

"Опасни отрицателни стойности на температурата няма да има и земеделските стопани трябва да са спокойни", обясни синоптикът Симеон Матев пред ТВ 7. И уточни, че снеговалежът, който вали в различни части на страната, ще преминава в дъжд.

Времето в следващите дни

В четвъртък с прекъсвания ще продължи да превалява, като в следобедните часове над югоизточните райони ще има и гръмотевици.

Ще остане хладно и дъждовно и в петък. 

В събота и неделя температурите ще се повишат с 3, 4 градуса. Преди обед облачността ще е разкъсан и слънцето ще се показва. Следобед обаче отново ще превалява.
Копирано от standartnews.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай